Ljetna bezbrižnost i gitarski riffovi – predstavljamo “Misli” Rush to Relax!

Ljeto polako, ali sigurno odlazi s naših prostora, a zajednički nezavisni izdavači Pop DespresijaHidden Bay Records i Look Back and Laugh objavljuju album čiji zvuk tvrdoglavo proturječi toj činjenici. Zadnji dan kolovoza donosi nam album “Misli” makedonsko-slovenskog DIY rock’n’roll projekta Rush to Relax. Izdanje nudi spoj prekrasnih melodija i intimnih tekstova, koji svojom vedrom, živahnom formom asociraju na onu iskrenu ljetnu bezbrižnost.

Bandcamp: https://rushtorelax.bandcamp.com/album/misli
Stream: https://album.link/qm0z2nrkm5pcx

“Misli” u prvi plan stavlja bujni svijet Damjana Manevskog, autora ovog projekta (Damjan je i član benda Lelee, ex-Molokai), čije nas šarmantne gitarističke linijice vode od prve do posljednje pjesme. Album sadrži deset novih pjesama, koje se kreću u raskošnom svijetu nezavisnog rock’n’roll zvuka. Čujemo nježan spoj različitih utjecaja: od twee popa i žešćih gitarskih riffova, do surf rocka, havajskih vinjeta i po kojeg narodnjaka. A kada se u jednadžbu doda i Damjanov emotivni vokalni izričaj (na makedonskom!), pjesme postaju prave gitarske indie majstorije koja se uklapaju u jednu koherentnu cjelinu

Video – Me nosiš vo sebe: Youtube
Foto materijale: Dropbox

Album ne bi imao taj poseban štih da nije bilo nekoliko važnih suradnika: Jan Cizej (Morvern) se pobrinuo za snimanje i miksanje albuma, Vasja Onič (Ujma) je svirao bubnjeve na većini pjesama, a tu je naravno i Erik Kerpan (Long Dumb Voices), koji je pomogao pri snimanju i odsvirao neke dionice na gitari. Sva trojica su članovi live benda Rush to Relax i kao takvi najbolje su znali pronaći svoje pravo mjesto na albumu. Važan doprinos dao je i njihov kolega Nejc Čulk (HAY) koji je u tri komada unio svoj poseban šarm. Svakako, trešnja na vrhu je doprinos Damjanovog oca, Zorana Manevskog, s prekrasnim solom na violini na posljednjoj pjesmi albuma, “Pesni vo meani“.

WAV datoteke ukoliko je potrebnoDropbox

Dan nakon izlaska albuma Rush to Relax kreće na regionalnu turneju na kojoj promovira album “Misli”:

1. 9. CK13, Novi Sad
2. 9. Huteneni Hibrid / KC Grad, Beograd
3. 9. Zdravo Mladi / MKC, Skopje
6. 9. Vakyym, Bitola
7. 9. Valhalla Bar, Kumanovo
8. 9. Termoelektrana, Sofija
9. 9. Slamanje, Osijek

“Misli” su dostupne na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu benda i izdavača. Osim u digitalnom obliku, album će biti objavljen i na gramofonskoj ploči koja stiže krajem rujna, a naručiti ga možete preko benda, Look Back and Laugh (Ljubljana), Pop Despresije (Beograd), ili Hidden Bay Records (Toulouse).

Rush to Relax:

Bandcamp / Instagram / Youtube

Leave a Reply