TAM TAM Festival najavljuje snažni line-up za ovu godinu

 

  • Do sada su iz TAM TAM Music Festivala najavili 11 izvođača, uz Belgijce La Jungle nastupaju Repetitor, M.O.R.T., Stonebride, Gazorpazorp i ostali
  • Ovo je deveta godina TAM TAM Music Festivala, najboljeg malog festivala u regiji

Preko 10 izvođača najavljeno je do sada za ovogodišnji TAM TAM Music Festival koji se odvija od 24. srpnja do 02. kolovoza, uključujući La Jungle, Repetitor, Seine, M.O.R.T. i Stonebride. 

Tijekom proteklih godina TAM TAM Music Festival je iz okupljanja i druženja glazbenika izrastao u događaj koji ima reputaciju jednog od najboljih malih festivala u regiji. Postao je kultni festival među zaljubljenicima u glazbu iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije koji imaju priliku čuti različite glazbene žanrove – od surf i post rocka do noisea i upoznati alternativnu glazbu ovih prostora. U osam godina na TAM TAM Festivalu je nastupilo više od 60 izvođača, koji su u Sućuraj stizali iz Hrvatske, regije, pa čak i iz Francuske.

“Odlična stvar kod TAM TAM-a je činjenica da svake godine imamo većinom domaće i regionalne bendove, što znači da je naša publika iz Hrvatske i obližnjih zemalja, a sam festival prolazi bez prevelike gužve. Broj posjetitelja je ograničen, a imali smo godinu dana da se pripremimo za planiranje koje će uključivati poštivanje svih mjera” izjavio je Juraj Vujnović iz udruge Pelišnjak koja je organizator festivala.

Do sada su najavljeni La Jungle, M.O.R.T, Koikoi, Stonebride, Seine, Doringo, Repetitor, Igralom, Gazorpazorp, Ippio payo, Martin Ladika, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da prate njihove društvene mreže za nove najave.

TAM TAM je tradicionalno podijeljen na dva dijela. Glavni dio festivala će se odvijati od 30.7 do 31.7. na nogometnom igralištu “Emil Slavić – Lenko”, ali kroz 9 dana festivala posjetitelje očekuje dodatni glazbeni program u kampu, uz razne radionice, kao i program za djecu. Ekologija je oduvijek bila dio promišljanja organizatora Tam Tam festivala. Tako se već godinama prije svakog festivala skupljaju staklene teglice koje se koriste umjesto jednokratnih plastičnih čaša, a volonterima se priprema lokalna veganska hrana. Ovaj stav će i ove godine biti približen posjetiteljima putem raznog sadržaja.

Unatrag nekoliko godina TAM TAM kamp se preselio s igrališta u gustu borovu šumicu na samoj obali kristalno čistog mora, kraj gradske plaže Česminice. Na novoj lokaciji je pripremljena i sva potrebna infrastruktura, poput dostupnosti struje, vode, tuševa, toaleta i hlada. Sama blizina mora, borova šuma i mala pozornica koja je sagrađena 2019. godine osigurava uživanje i pokrivene osnovne potrebe svakog posjetitelja festivala.

Cijena za 9 dana festivalskog programa i kampa je 450 kuna, a ulaznice su dostupne putem stranice ENTRIO. Organizatori napominju da je broj ulaznica ograničen zbog situacije s koronavirusom te da bi se ulaznice trebale kupiti online kako ne bi imali gužvu na recepciji.

Leave a Reply