Cirkobalkana 9: OLGA_Cirq Analogique [work in progress] u Pogonu Jedinstvo

Ovog četvrtka, 3. lipnja, bili smo u Pogonu Jedinstvo gdje se u sklopu devetog po redu Cirkobalkana festivala održala predstava u nastajanju francusko/španjolskog kolektiva OLGA_Cirq Analogique.

“Služeći se žongliranjem, zračnim akrobacijama na trapezu, plesom i muzikom koju sami kreiraju na sceni, autori predstave, bave se pitanjem identiteta i doživljajem sebstva „milenijske generacije“.
»Long Play« je vizualni i akustični podzemni svijet skriven iza maske svakodnevnice, portal za bijeg kroz koji prolaze naši snovi i strahovi. Milenijski hram u kojem možemo proslaviti grešku i otvoriti prostor ljudske krhkosti. Žice, softver, cipele sa visokim potpeticama i brada. Tijela se naprežu pod igrom svjetlosti i zvuka, političkim govorima, mobilnim telefonima i pop ikonama. Uoči apokalipse, »Long Play« istovremeno odaje počast i upućuje kritiku generaciji novog milenija.
Kolektiv OLGA nastaje krajem 2017. godine u Toulouse-u, Francuska, nakon završne godine u Visokoj školi za cirkuske umjetnosti Ésacto’Lido. Individualno radeći na vlastitim kreacijama, Catalina istražuje trapez u službi rodne dekonstrukcije, a Alehandro žongliranje i muziku, uz proučavanje zvuka. »Long Play« spaja ova dva svijeta koja se međusobno isprepliću.”

video & photos by Joža

Leave a Reply