Uspješno završen modularni ciklus glazbeno – edukacijskih radionica Let’ Talk About Music

Ovogodišnji ciklus glazbeno-edukacijskih radionica Let’s Talk About Music, njegov modularni dio, uspješno je zaključen. Sve je krenulo još polovicom rujna javnim pozivom za sudjelovanjem na kojem je pristiglo 12 prijava, dok je broj polaznika bio ograničen na 10.

    Radionice su održane u prostorijama OKC Palach, u vremenskom terminu od listopada do studenog. Polaznici su kroz modularne cikluse stekli osnovna znanja koja se odnose na cijelokupni proces organizacije glazbenog događaja od same ideje do provedbe. Tako se govorilo i diskutiralo o temema: kako se planira, ugovara, budžetira neki glazbeni događaj, vodi komunikacija sa svim dionicima koji sudjeluju u njegovoj provedbi, pripremaju i vode marketinške aktivnosti, tumače i koriste tehničke specifikacije i oprema potrebna za provedbu, izvode svi zahtjevi produkcije i za kraj nimalo nevažno, ugošćuju izvođači i publika.

  Ujedno, polaznicima radionice omogućeno je i upoznavanje s radom Distune promotiona. Naime, neposredno prije i poslije zadnjeg modula radionice u tijeku je bila i realizacija sedmog izdanja Impulse festivala (13.-19.11.2020.). Tako su polaznici bili pozvani ili da kao volonteri sudjeluju provedbi nekih događaja i/li jednostavno da budu publika na svim programskim segmentima festivala (koncerti, filmska projekcija, panel diskusije) i tako dobiju širu sliku glazbene kulture uopće.

   Svakako treba naglasiti vrlo motivirajuću i radnu atmosferu kojoj su pridonijeli i gosti predavači:

Filip Pacak (klub Močvara, Zagreb) – Organizacija i i ugovaranje glazbenog događaja,

Kristina Smoljanović (udruga Mjesto pod Suncem, Rijeka) i Marin Jurčić (Distune promotion, Rijeka) – Odnosi s javnošću i marketinške aktivnosti, Petra Vrdoljak i Antonio Karača (Radnja, Zagreb)

– Vizualni identitet te Davor Popdankovski i Sebastijan Tomažin (Radio Roža, Rijeka) –

Tehnička produkcija.

 

   Zbog novonastalih mjera uzrokovanih virusom COVID-19 nažalost zadnja faza projekta, a to je organizacija glazbenog dodađaja u režiji samih polaznika radionice, je odgođena. Donešena je zajednička odluka da se pričekaju adekvatnije okolnosti koje će i omogućiti provedbu navedenog programa te time zaključiti ovogodišnji projekt Let’s Talk About Music.

   Organizator radionica, Distune promotion već sad može izraziti zadovljstvo na svim razinama, uputiti riječi zahvale kako polaznicima tako i gostima / predavačima te najaviti pripremu za novo treće izdanje radionica u 2021.

  Projekt je sufinanciran od strane Odjela za kulturu – Grada Rijeke, Primorsko – goranske županije, poslovnog kluba PartnerRi i Piko Rijeka.

Leave a Reply