Ohoho festival 2020. u Medici

Od 15. do 17. listopada posjetili smo Mediku gdje se održao još jedan Ohoho festival underground D.I.Y. stripa i ulične umjetnosti.

Video zapis s festivala.

 

Ovaj festival zamišljen je prvenstveno kako bi se otvorio prostor neafirmiranim umjetnicima koji stvaraju u undergroundu, a koji su za svoj medij stvaranja odabrali ilustraciju, strip ili pak uličnu umjetnost. Svrha festivala je neometano izlaganje, ali i razmjena iskustava te edukacija. Ove godine održalo se sedmo izdanje festivala s temom “Slavenska mitologija i folklor“, ovoga puta umjetnički su ga oblikovali hrvatski umjetnici Lea Kralj JagerMarko DješkaMario MiličićGoran Rakić Chez.

Festival je otvoren u četvrtak, 15. listopada, u Galeriji Siva grupnom izložbom na kojoj smo mogli vidjeti radove objavljene u OHOHOzinu #2. Neki od autora su Sanja KolenkoDean Hamer, Ivana Geček, Lucija (Šišmiš) Mitar, Mihaela Erceg, Aleksandar Zograf, Jana Adamović, Midhat Kapetanović, Stipan Tadić, Korina Hunjak, Mirta Brkulj, Lucija Buzančić, Matija Pisačić, Marko Dješka, Marijan Crtalić, Mihaela Erceg, Mihael Bađun, Lea Kralj Jager

U petak, 16. listopada, polagano su se počeli oslikavati murali, naime KosiAfrikaJosipa TadićBareArtiklTiger, Neven Aljinović Tot i drugi oslikavali su dvorišne i unutarnje prostore Medike sve do kraja festivala.

U subotu, 17. listopada, privodili su se kraju radovi na muralima, a od 17h u prostoriji Mikro održala se promocija “Baroknog čovjeka 2” solinskog strip-autora Vinka Barića. S Vinkom o njegovom stripu i Baroknom čovjeku 2 razgovarao je Marko Dješka.

Nakon kraće pauze održala se i promocija drugog broja OHOHOzina s temom “Slavenski folklor i mitologija. Razgovor ugodni s Lucijom Bužančić, Markom DješkomLeom Kralj JagerIvanom Geček, Matijom PisančićemDeanom Hamerom i Lucijom Mitar vodio je Darko Josipović.

 

photos & video by Joža

https://www.instagram.com/ohohofestival/

https://www.facebook.com/ohoho.festival/

Leave a Reply