Filmske večeri u Močvari: „Krajolici iz mašte” – virtualno izdanje

Filmske večeri ne posustaju čak ni u ovim vremenima visokog napona i nude svoje prvo virtualno izdanje ikad. U srijedu, 8. travnja u 20 sati na našoj Facebook stranici održat će se razgovor uživo s čak četiri filmske gošće – Ivom Gavrilović, Martinom Lončar, Valentinom Lončarić i Mijom Martinović.

Kao jedini mogući odgovor na sveopće stanje uperit ćemo pogled prema filmskim krajolicima iz mašte koje su nadahnuto kreirale mlade autorice čiji će najnoviji filmovi u srijedu, 8. travnja cijeli dan biti dostupni uz poveznicu i lozinku s naše stranice.

Stvarajući filmove amaterski iliti ga ljubavno, naše će nas filmske dame odvesti na uzbudljiva putovanja filmskom slikom i njenim slojevima iznalazeći blaga od kojih se mijenja ideja o tome što film jest i što bi sve mogao biti.

Netom nagrađena na Gledalištu Kinokluba Zagreb Valentina Lončarić u Gradu u koji mora putovati kreira duhovit filmski esej u kojem se dubinski prepliću osobne i službene pripovijesti, a humorom se služi i Martina Lončar u svom Kopfkinu maestralno istražujući veze klasičnog slikarstva i pokretnih slika. Kako je film tek ekran naše svijesti i savršena podloga za otisak naših žudnji u Valovima svijesti demonstrira Iva Gavrilović, dok Mia Martinović u svojoj debitantskoj filmskoj odiseji Taste of Space odlazi ni više ni manje nego u druge galaksije otkrivajući kako je okus želje postojan i na mjestima koja ne postoje.

Pridružite nam se u srijedu u 20 sati i podržite opstanak kulturne scene u ovim čudnovatim vremenima.

Ako želite podržati ovaj događaj, možete uplatiti donaciju na navedenom linku: www.mochvara.hr/donacije-film.

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/656815768439604/.

Leave a Reply