Vole, Abergaz, Lidské Zdroje i Eke Buba u Reci:Klaonici

Ove subote, 18. siječnja, bili smo u Reci:Klaonici gdje se u režiji Štreber Bookinga održao koncert bendova Vole, Eke Buba, Lidské Zdroje i Abergaz.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola dvanaest večer otvara bend domaćin, Eke Buba. Kod njih i dalje sve po starom, priuštili su nam petnaestak minuta brzog garažnog hardcore punka, razbili su kao i inače, nema se što puno više za reći.

Nakon kraće pauze pred nas izlazi i prvi gostujući bend, a to je Lidské Zdroje. U igri je relativno mladi češki bend (pretpostavljam nastanjen u Beču) s članovima koji već imaju staža na punk sceni. Oni su nam večeras kroz polusatnu svirku predstavili svoj melodiozni ’77 punk opus kojeg većina publike baš i nije pretjerano doživjela, ali je svejedno bila manja grupica onih koji su se dobro zabavili uz njihov nastup.

Nakon benda Lidské Zdroje red je došao na još jedan češki bend, a to je Vole. Od posljednjeg puta kada je ovaj bend bio u našim krajevima prošlo je dvije godine, u međuvremenu su objavili jedan 7“ i dugosvirajući  album “Dej Bůh Pěstí“. I zadnji puta su mi bili skroz solidni, ali večeras su baš ubili, prljavi zvuk s puno delaya i mikrofonije raspametio je svu prisutnu ekipu i za vrijeme njihovog nastupa je nastao opći kaos, pa nije ni za čuditi da se tražio bis u više navrata, dvadeset minuta kvalitetne hardcore punk rokačine.

I za kraj nam je ostao bend Abergaz. Ovoga puta u najogoljenijoj verziji, znači samo Sonja na vokalu i matrice s kazetofona, ništa od instrumenata nije svirano uživo, moram priznat da mi ta priča na prvu nije zvučala dobro, ali očito sam bio u krivu, jer mi je baš ovaj nastup osobno najbolji od Abergazovih koje sam vidio do sada. Bio je ovo baš fini polusatni punk gig, krš i lom, općenarodno veselje, pogo i singalong. Dok ne izađe najnoviji album ovog možda i najproduktivnijeg hrvatskog punk benda možete posluhnuti što se novo događa u Abergaz taboru ovdje:  https://abergaz.bandcamp.com/album/igra-pre-ivljavanja-ip-making-in-process.

Nakon koncertnog dijela večeri s izborom muzike uveseljavao nas je do ranojutarnjih sati pjevač benda Lidské Zdroje, hvala mu, baš smo se dobro proveli.

 Joža

https://softskins.bandcamp.com/

https://lidskezdroje.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/abergazpunk/

https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/s-t-cs

Leave a Reply