Motus Vita Est, No More Idols i CC u Grey Roomu

Ove subote, 2. studenog, bili smo u Grey Roomu gdje se u organizaciji CBGB Stylea održao koncert bendova Motus Vita Est, No More Idols i CC.

Video zapis s koncerta.

 

Pošto sam prvi dio večeri proveo u Močvari na koncertu bendova Haemophagus i Cryptic Brood u Grey Room stižem oko pola jedan pred sam kraj nastupa prvog benda večeri, a to je bio No More Idols. Zatičem popriličan kaos, klikćem par fotki, snimam video i eto već je kraja nastupa.

Nakon kraće pauze ispred nas izlazi i “glavni“ bend večeri, a to je Motus Vita Est. Pošto se radi o bendu s najdužim hardcore punk stažem u Zagrebu (svira se već preko 30. godina), prepušteno im je da sviraju drugi, oko jedan, da ne moraju baš čekati ciču zoru ne bi li zasvirali zadnji kao što je to običaj kada su u igri headlineri. Prošle su dvije godine od njihovog zadnjeg nastupa u Grey Roomu, u međuvremenu im se vratio stari basista, ali je scenarij ostao manje-više isti, zna se da je Grey Room pre mali prostor za ovaj bend, ali to daje dodatnu čar, pa tako njihovi nastupi u ovom prostoru stvarno izgledaju nalik CBGB gigovima u New Yorku početkom osamdesetih, gužva, pogo, crowdsurfing, singalong i sve što vole mladi i stari. Večeras su nam priuštili nešto više od sat i pol svirke, bila je ovo baš fina štala.

I za kraj nam je ostao CC. Bend koji je u međuvremenu dobio nova dva člana, ali pošto su se neki dan vratili s europske turneje trenutačno su u punoj snazi.

Od njih smo dobili oko pola sata nabrijanog metaliziranog hardcore punka, fino zakucavanje za sam kraj koncertnog dijela večeri.

Joža

https://www.facebook.com/MotusVitaEst/

https://www.facebook.com/nomoreidolszagreb/

https://www.facebook.com/cchcpunk/

Leave a Reply