Bruto Geto predstavlja svoj debitantski album “Ima Nas Tisuće”

Rakuni iz benda Bruto Geto su predstavili svoj debitantski album “Ima Nas Tisuće”. Album sadrži 10 autorskih pjesama, kao i brojna gostovanja glazbenih kolega. Snimanje i produkciju albuma potpisuje Matko Šašek Koolade. Cijeli album dostupan je besplatno na Bandcampu i na YouTubeu, a uskoro i na svim streaming servisima te u fizičkom obliku:
https://lnkfi.re/ImaNasTisuce

Tri duge godine čekao se taj trenutak. Bruto Geto je napokon predstavio debitantski album “Ima Nas Tisuće” koji su besplatno podijelili sa svojim obožavateljima. Na njihovom albumu ponovno se u fokusu pronašla kriza iseljavanja mladih, koja se kao tema prožima cijelim albumom. Kriza iseljavanja uzela je danak i na sam bend – glavni vokal Mali Rakun novu adresu pronašao je u Kanadi, a bend nastavlja s radom na novom autorskom materijalu iščekujući dan kad će ponovno zasvirati pred publikom.

 “Tekst albuma pisan je kao slikovnica koju ipak ne bi nužno čitali vlastitoj djeci, pogotovo ako priželjkujete da svoj život nakon diplome nastave graditi u Lijepoj Našoj. Središnji lik priče je Mali Rakun, koji prije svakoga odlaska u Šumu navlači masku priželjkujući  revoluciju, da bi na kraju dana zadnju prosvjednu ipak donkihotovski otpjevao na zagrebačkom aerodromu. No, neka vas ne preplaše maske jer nas stvarno ima na tisuće: tisuće mladih i obrazovanih izvan zemlje, i bit će nas sve više dok se god trenutna kriza iseljavanja trivijalizira i svodi na proste političke faktore.” komentirao je Mali Rakun.

Snimanje, miks i master albuma potpisao je Matko Šašek Koolade,a cijelo snimanje albuma ne bi bilo moguće i bez pridruženih članova koji su na ovaj ili onaj način pripomogli u snimanju albuma. Svoj doprinos tako su na brassevima dali Antun Aleksa (Trophy Jump, Porto Morto) i Juraj Borić (Porto Morto). Na vokalima su gostovali Fran Sutlić (Sloanwall), Chameleon (se’am) i Ivan Šibenik (REPLICA, Jeremy’s Alive). Martin Mandir (Mnogi Drugi) i Hana Zrnčić Dim posudili su svoje komentatorske i naratorske glasove, a tu su i Jan Kerekeš (Cold Snap), Tomfa (Kawasaki 3P), Siniša Vuco (Siniša Vuco) i Edo Maajka koji su odaslali pozivnice za slušanje.

Album “Ima Nas Tisuće” nastao je isključivo dobrom voljom benda i njihovih pratitelja. Sredstva za snimanje albuma sakupljena su nakon crowdfunding koncerta u zagrebačkom klubu Sax. Netom prije objave albuma, bend je predstavio i videospot za singl “Lov na Vukove”. Svojim novim videospotom pokazali su kako su val iseljavanja uhvatili za testise te kako će direktnom vezom Zagreb-Toronto regrutirati rakune s obje strane oceana te nastaviti s predstavljanjem novog materijala:

 

Bruto Geto nastao je prije tri godine, a svega nekoliko pjesama odvelo ih je na različita mjesta. Svoj debitantski koncert napravili su netom prije nastupa Kandžije i Golih žena u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a od tog trenutka krenula se sakupljati masa tisuća rakuna koji su ih počeli pratiti. S relativno malo singlova svi su ih u čudu gledali “gdje je album?” te davali dodatnu motivaciju za njegovo snimanje i predstavljanje. Nakon debitantskog koncerta, stvari su se počele kotrljati pa je bend nastupio na brojnim festivalima kao što su Ferragosto Jam, Hoomstock te Seasplash festival. Paralelno uz nastupe bend je predstavljao i singlove: “Ruke u Zrak”, “Rekli su ti”, “KoTuKoga” te “Karavana” koja je došla netom prije bendovog posljednjeg nastupa u Domu Sportova gdje su otvorili nastup Edi Maajki na promocijskom koncertu albuma “Put u plus”.  

Album “Ima Nas Tisuće” dostupan je na Bandcampu i na YouTubeu, a uskoro na streaming servisima te u fizičkom obliku: https://lnkfi.re/ImaNasTisuce

“Ima nas Tisuće” – popis pjesama:

Prva Runda
Ugasi Svijetla!
Lov na Vukove
Metar iznad Njih
Šuma ft. Chameleon
Karavana Stiže…
Dan noć ft. Antun Aleksa, Juraj Borić 03:23
Neće stati! ft. Fran Sutlić, Antun Aleksa, Juraj Borić
Pojačaj radio! ft. Ivan Šibenik
Na Vrhu na dnu ft. Martin Mandir

####

https://www.facebook.com/brutogetobend
https://www.instagram.com/brutogeto

Leave a Reply