Nervosa, Rezet, Po’ Metra Crijeva, Dickless Tracy i Stranger na Valhalli 2019.

Ovog petka, 10. svibnja, bili smo u Močvari gdje se održao prvi dan Valhalla festivala 2019.

Video zapis s koncerta.

 

Pošto je ove večeri na rasporedu bilo čak pet bendova, Nervosa, Rezet, Dickless Tracy, Po’ Metra Crijeva i Stranger svirka je počela već dosta rano, malo prije devet sati prvi pozornicu zauzima bend Dickless Tracy. Od ove slovenske, preko dvadeset godina stare, death metal grindcore mašine večeras smo dobili četrdesetak minuta poštene rokačine, fino zagrijavanje i solidan broj okupljene ekipe već za vrijeme prvog benda.

Ubrzo nakon Dickless Tracya red dolazi na domaći bend Po’ Metra Crijeva. Od ove maškarane ekipe iz Istre i Primorja koja u dupetu ima već šesnaest godišnji staž večeras smo još jednom dobili pravi šou program, što više očekivati od ovih ča metalaca, bili su stvarno moćni, kao i inače šaljivi i uz sve to angažirani, odradili su baš dobru svirku.

 

Malo prije jedanaest sati pozornicu zauzima bend Rezet. U igri je njemački bend iz Schleswiga koji postoji petnaestak godina i do sada su izdali četiri dugosvirajuća albuma, a kod nas su došli promovirati zadnji od njih “Deal With It!“. Oni su nam večeras predstavili svoju verziju thrash metala, nešto manje od sat vremena prilično kvalitetne svirke.

Nakon Rezeta red je došao na “glavni“ bend večeri, a to je bio Nervosa. Ovaj brazilski bend ima tri članice i postoji nešto manje od deset godina, do sad su izdale dva EP-ija i tri dugosvirajuća albuma. Hrvatsku su posjetile 2006. kada su svirale na UFO festivalu, a večeras im je bio premijerni nastup u Zagrebu.

Publika ih je prihvatila objeručke, tako da je za vrijeme njihovog nastupa u dvorani nastala opća štala, mosh, stagediving i crowdsurfing nisu stajali manje-više čitav nastup. Furiozno i prilično agresivno, ali sa smiješkom na licu, prava thrash metal poslastica iz São Paula.

I za kraj večeri ostao nam je bend Stranger. Ovaj zagrebački bend postoji sedam godina i tek su ove godine izdali svoj prvi album “Self-imposed Exil“. Pošto ih je zapelo to da večeras sviraju zadnji, nakon headlinera, nije ih ostao bodriti baš pretjerani broj publike, ali ih to nije omelo u tome da oderu svoj death metal/grindcore junački, fino zabijanje posljednjeg čavla u lijes preostale ekipe prve večeri Valhalla festivala.

Sve u svemu, skroz solidna prva večer festivala, večeras imate priliku pogledati još pet bendova, a to će za ovu priliku biti Sufosia, Keops, Sedativ, Flesh i Infest.

Joža

https://www.facebook.com/rezetband/

https://www.facebook.com/PoMetraCrijeva/

https://www.facebook.com/femalethrash/

https://www.facebook.com/StrangerBandZagreb/

https://www.facebook.com/dicklesstracygrind/

Leave a Reply