10. Antifa night i Trnjanski kresovi na savskom nasipu

Ove subote, 4. svibnja, bili smo na savskom nasipu na Trnjanskim kresovima i u Močvari na 10. Antifa večeri.

Video zapis s koncerta.

 

Povodom obilježavanja i slavljenja Dana oslobođenja grada Zagreba (8. svibnja 1945.) Trnjanski kresovi gorjeli su po peti put od 2015. kada je na inicijativu Mreže Antifašistkinja Zagreb obnovljena narodna tradicija koja datira iz 80-ih godina. Kolektivi Are you Syrious?, fAKTIV, Slackline Zagreb, Zagreb Pride, Biciklopopravljaona Zelene akcije i Antifa Šibenik su se pobrinuli oko organizacije raznih radionica tijekom dana, barem onih koje su uspjeli održati s obzirom na prilično loše vremenske uvijete.

U suradnji s pjesničkom manifestacijom Goranovo proljeće, poeziju Ivana Gorana Kovačića čitali su Vilim Matula, Milivoj Beader i Ivana Bodrožić, dok su za glazbeni dio tijekom predvečerja u obližnjem šatoru Cirkobalkane bili zaduženi antifašistički i feministički zborovi ZborXop, Zbor Domaćigosti, Partizanski zbor i Le Zbor. Bilo je i nekoliko štandova na kojima smo mogli kupiti razne tiskovine i majice, a naravno, već tradicionalno, mogao se pojesti i grah.

Malo prije deset sati red je došao na jubilarni deseto izdanje Antifa večeri na kojoj su ovoga puta nastupali bendovi Shin, Fraktura Mozga, Loš Primjer i Los Fastidios.

SHIN

 

FRAKTURA MOZGA

LOŠ PRIMJER

LOS FASTIDIOS

I da to ne bi bilo sve pobrinuo se DJ Vlaja the Baja uz čiji izbor glazbe smo dočekali ranojutarnje sate, vidimo se do godine, SFSN!

Joža

https://www.facebook.com/shinxhc/

https://www.facebook.com/losfastidios/

https://www.facebook.com/losprimjer/

https://www.facebook.com/FrAkTuRa-MoZgA-40611503684/

https://www.facebook.com/antifamrezazg/

https://www.facebook.com/lezbor/

https://www.facebook.com/zborxop/

https://www.facebook.com/zbordomacigosti/

Leave a Reply