Bamwise – promocija albuma prvijenca

When:
9. June 2017. @ 20:00
2017-06-09T20:00:00+02:00
2017-06-09T20:15:00+02:00
Where:
Pogon Jedinstvo/Klub Močvara
Trnjanski nasip bb
10000, Zagreb
Croatia
Cost:
35/45kn

Koncertna promocija albuma prvijenca zagrebačke electro dub grupe Bamwise u subotu 9. lipnja u Pogonu Jedinstvo, uz after party sa domaćim bass izvođačima u Močvari

Bamwise je kolektiv sačinjen od petero glazbenika i VJ-a koji od 2008.g. zajedno grade vlastiti izričaj u elektroničkom dub svijetu. Nakon niza godina kovanja vlastitih pjesama, održavanja koncerata, sporadičnog objavljivanja live snimki te djelovanja pojedinih članova u raznim projektima, bilo je vrijeme da i prvi službeni dugosvirajući materijal, album Soundproof, u travnju 2017. ugleda svijetlo dana na izdavačkoj kući PDV Records te da bude u punom svijetlu predstavljen zagrebačkoj publici. Naravno, da ugođaj bude potpun nastupit će i njihovi prijatelji sa bass scene – Bass Culture, Egoless, Dubolik, Mmmeniga I Funk Guru a sam koncert će se nakon Jedinstva nastavit u Močvari na after partiju sve do ranih jutarnjih sati.

Ulaznice dostupne u pretprodaji po cijeni od 35 kuna (Dirty Old Shop u Tratinskoj ulici te PDV dućan ploča iznad Pločnika u Međimurskoj ulici), a na ulazu će biti dostupne po 45 kuna do ponoći, a za one koji žele doći samo na after party u Močvaru moći će kupiti ulaznicu iza ponoći po 35 kuna.

“Soundproof” je sniman tijekom 2016. godine u Level-Point i Fun House studijima u Zagrebu. Miks i produkciju materijala potpisuju Igor Ivanković i Robert Martinović, obojica članovi Bamwisea u ulogama basiste, te live dubbing/ton majstora. Za mastering se pobrinuo Petar Dundov, svjetski priznati techno producent i DJ, dok je vizualno rješenje albuma produkt talentirane Marijane Krbot, koja u bendu djeluje i kao VJ-ica. Kroz 8 pjesama bend nas odlučno vodi na dub putovanje u svom aranžmanu, kombiniranjem “sintetičkih” i “akustičkih” elemenata u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihov izričaj inspiriran jamajkanskim glazbenicima sličnih zvučno oblikovanih interpretacija, zvuk im je veoma svjež i moderan, te upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu.

PROGRAM:

Soundproof Promo Concert @ Pogon Jedinstvo (20:30 – 24:00):

Bass Culture warm up

BAMWISE

Light, Visuals & Sound Engineering by Bamwise

Sound by Seasplash Soundsystem

After Party @ Klub Močvara (23:30 – 05:00):

Dubolik

EGOLESS live

Funk Guru

Mmmeniga

Visuals by Bamwise & LiteMotif

 

LINKOVI:

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1662718187370178/

Album Soundproof: https://soundcloud.com/bamwise/sets/soundproof

Run from Sound video spot: https://youtu.be/QLejRoAIgoc

Website: http://bamwise.com

Facebook: https://www.facebook.com/bamwisedub/

Leave a Reply