Od Vjerana novi band, dva ruska banda iz Perma i jedni Korejci: Octopoulpe, Total Rejects, Fake Fun i Charlie Umlaut u Novom Marofu

Piše mi Jan pred par dana:

“Sljedeći vikend planiramo put u novi marof ako si zainteresiran. svira od Vjerana novi band. plus dva ruska banda iz Perma. i jedni Korejci. ja brijem vozit. Ploc, Ruf i Kruno su za sada za. U Novom Marofu se održavaju legendarni punk koncerti! U staroj školi!”.

Odgovorio sam da ću razmislit, pa je dodao:

“Odlični su bandovi. Total Rejects i još jedan bend iz Perma isto. Plus jedan band iz Seula koji je tak tak, ali možda zanimljiv lajv i Vjeranov novi band.”

Nastavio je nabrajati tko će sve ići u Novi Marof, a na kraju dodao:

“Brijem da će Joža bit tamo ziher! Išao je nedavno i u Ilirsku Bistricu”.

Dan prije koncerta, stigla mi je poruka:

“Evo Jovica je za! Krenemo između 19 i 20 i natrag smo do 1! jesi za? Ajde bit će zabavno, evo i Jerko je za!”

Na dan koncerta, ujutro stiže poruka:

“I kaj si odlučio? Mogu se kladit da odjebavaš?”.

Sva sreća da nisam odjebao, jer bilo nam je super! Nisu doduše bili ni Ploc ni Ruf ni Kruno ni Jerko, a ni Joža, a zbog Jožinog izostanka sad ja pišem ovu reportažu, šteta bi bilo da se ne zabilježi.

Vjeranovi članovi benda su kasnili jer su bili u McDonaldsu, što smo shvatili jer su u prostor Stare škole, neposredno prije tonske probe unijeli jednu veliku Colu i jedan sladoled iz McDonaldsa, do pola pojeden. Siti i puni šećera bili su spremni za prvi koncert benda Charlie Umlaut ikada! U prilogu možete pogledati prvu pjesmu koncerta, dakle prva pjesma prvog nastupa ikada. I to u Novom Marofu. Čestitamo!

Video zapis.

 

Zatim su išli Total Rejects iz Perma, pjevač je pjevao bez majice i imao je kožnu ogrlicu oko vrata koju je u jednom trenutku skinuo jer mu je bilo vruće, pa se njome malo i bičevao. Dvadesetak članova publike, uglavnom iz ostalih bendova, uživali su u nastupu, a Vjeran i Jan su imali i priliku pjevati na mikrofon refren pjesme “Hate”, koji ide otprilike “I Hate, We Hate”. Ako sam dobro shvatio, bend ide na turneju od Zadra do Beča i imaju kombi s vozačem iz Zadra i sa zadarskim tablicama i unutra plakat na ćirilici s nekog nastupa u Srbiji.

Nakon njih je svirao bend Fake Fun, oni su pak iz Sankt Petersburga, a ne iz Perma, a najveće fanove imaju u članovima benda Total Rejects iz Perma. Pjevač je također nastupao bez majice, na prsima ima istetoviranu ogromnu glavu morskog psa, a pored nje će, čini mi se, biti istetovirana i neka žena, jednom kad tetovaža bude dovršena. Bubnjar Total Rejectsa je često trčao s lijeve na desnu stranu dvorane, i obrnuto, tijekom koncerta, a basist Total Rejectsa je dotrčao do benda samo na pola neke pjesme jer je sjetio na štandu s merchandiseom, pa valjda da ne izgubi kupce.

Nakon duže pauze i opravdano duge tonske probe nastupa korejski bend Octopoulpe, za koji se ispostavilo da nisu niti bend, niti su iz Koreje. To je zapravo jedan Francuz, programer koji radi u Seulu, ide na četveromjesečnu turneju po cijeloj Europi, sve do Finske. Kao i ruski bendovi, nastupa bez majice, ali ujedno je i maskiran. Svira bubnjeve koji imaju senzore po sebi, pa oni aktiviraju unaprijed snimljene zvukove gitare i basa koje je on također odsvirao, a na šarenom video wallu se pritom izmjenjuju šaljivi kadrovi Octopoulpea kako svira gitaru i bas, ali motivi njegovih pjesama, npr. kornjače nindže, Weng Weng (filipinski patuljak – majstor borilačkih vještina) i film o nekoj jeftinoj korejskoj pivi.

Koncert je svih impresionirao! Svakako ne propustite buduće nastupe Octopoulpea, npr. večeras u Zagrebu u Surogatu!http://subsite.hr/event/octopoulpe-ddr/?instance_id=3755

Svim bendovima želimo uspješan nastavak karijere i turneje, a bendu Charlie Umlaut želimo da na idućem koncertu bar jedan član nastupi bez majice, na primjer bubnjar!

Igor Bezinović

https://www.facebook.com/TotalRjects/

https://fakefun.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/octopoulpes/

https://charlieumlaut.bandcamp.com/releases

One thought on “Od Vjerana novi band, dva ruska banda iz Perma i jedni Korejci: Octopoulpe, Total Rejects, Fake Fun i Charlie Umlaut u Novom Marofu

Leave a Reply