Dälekov remiks pjesme ‘Orange Red’ slovenskih Werefox

da%cc%88lek-photo-by-eric-kjensrud

 

Slovenska alternativna rock grupa Werefox povezala se sa kultnim američkim eksperimetalnim hip-hop sastavom Dälek, koji je napravio remix pjesme ‘Orange Red’ sa njihovog aktualnog albuma ‘Das Lied der Maschinen’ (2016, Moonlee Records). Dälek su pjesmu pretvorili u pravu transcendentalnu meditativnu odiseju, koje te sa soničnim dronom u dobrih osam minuta transportira na zvučno putovanje crveno-narančastih nijansa.

Dälekov remix Werefox pjesme ‘Orange Red’ možete slušati ovdje:

 

 

Dälek

Dälek su več u drugoj polovici 90-ih bili jedni od pionira zvučnih istraživača hip-hopa u redefiniciji samog žanra. Miješanjem hip-hopa sa noize, industrial i shoegaze formama su bili Dälek podosta ispred svog vremena i samim time i pripremili teren za eksploziju novijih hip-hop eksperimetalca kao što su Death Grips, Shabazz Palaces, Run The Jewels, itd. Iza sebe imaju brojne svjetske turneje u okviru kojih su svirali i kod nas, kao i nastupe sa gigantima poput Tool, Melvins, De La Soul, Isis, Mastodon, The Young Gods, a svoje albume su izdavali za famoznog izdavača Ipecac. Jedna od vidljivijih kolaboracija bio je zajednički album ‘Derbe Respect, Alder’ (2004, Staudgold) sa njemačkim krautrock legendama Faust, a kao posebni gosti pojavili su se i na albumu ‘Désinvoltura’ (2004, More Noise Less Music) slovenskih alternativca Psycho-Path. Dälek su u 2011. godini prestali sa aktivnim radom, ali su se vratili ove godine sa novim albumom ‘Asphalt for Eden’ (2016, Profound Lore Records).

https://www.facebook.com/dalekmusic

https://deadverse.com/

https://profoundlorerecords.bandcamp.com/album/asphalt-for-eden

werefox-photo-by-manuel-hahn

 

Werefox

Werefox svakako nisu početnici na slovenskoj sceni, jer članovi benda iza sebe imaju bogatu muzičku povijest i brojna iskustva iz bendova Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Manul, Kleemar. Kritičko dobro prihvaćeni prvijenac ‘I Am Memory’ je Werefox postavio na postolje markantnijih protagonista slovenske alternativne scene. Werefox su među ostalim svirali zajedno sa My Bloody Valentine, Lamb i Paramount Styles, a ove godine su izdali svoj drugi album ‘Das Lied der Maschinen’ (2016, Moonlee Record). Prljavi sonični gitarski rifovi surađuju sa himničnom melodikom i na momente vode pop melodije na nestašno putovanje u hrđavom stroju po beskonačnoj pustinji i vuku paralele sa Queens of the Stone Age, The Dead Weather i Bosnian Rainbows.
https://www.facebook.com/werefoxmusic/
http://www.werefoxband.com/

https://werefoxband.bandcamp.com/

Leave a Reply