Radionica izrade i postavljanja geodezijske kupole

MAD by Kruno

 
KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 2016. organizira radionicu na kojoj će sudionici naučiti kako projektirati, izraditi i postaviti geodezijsku kupolu. Radionicu će voditi Robert Šenk, a početak radionice je u ponedjeljak, 29. kolovoza u 16:00 sati. Radionica će se provoditi od 29. kolovoza do 9. rujna do kad je planirano da kupola bude završena.

Kroz radionicu sudionici će naučiti kako samostalno projektirati, sastaviti i urediti geodezijsku kupolu kao alternativni mobilni prostor za kulturnu produkciju, ali i za druge namjene.
Kupola se zbog čvrstoće i lagane strukture može koristiti za razne namjene, a zbog svog oblika i široke primjene idealna je za postavu na raznim terenima i prostorima. Kroz zajednički rad kupola će biti izrađena po “uradi-sam” (“do-it-yourself”) principu od pristupačnih, jefinih i/ili recikliranih materijala. Nakon podizanja bit će postavljena kao instalacija, kao i mjesto za održavanje radionica, predavanja, provedbu rezidencijalnih programa i slično.

Prijave:
mail: info@ka-matrix.hr ,
mobitel 095 444 6880
osobno: prostorije udruge KA-MATRIX u prostoru MUZA-e (Haulikova 22, Karlovac)

Podsjećamo, za vrijeme prošlogodišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad u Karlovcu u suradnji s udrugom UKE postavljena je kupola kao alternativni mobilni prostor kojim je stvoreno hibridno okruženje za eksperimentalnu umjetnost i transdisciplinarne strategije ( https://www.facebook.com/events/1582945138649594/ ).

Radionicu izgradnje geodezijske kupole organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u okviru projekta Nova kultura _ Hibridni grad .016. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Karlovca.

Leave a Reply