Oct
23
Fri
4.Festival grafoskopa @ Pogon Jedinstvo
Oct 23 @ 20:00 – Oct 25 @ 23:00

Poštovani,

Ovogodišnji 4. Festival grafoskopa, održati će se u razdoblju od 23-25.10.2020 godine u Pogonu – Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade.  Program festivala sastoji se od radionica, izložbi, glazbenih i scenskih izvedbi. Ulaz na sve aktivnosti festivala je besplatan.

Festival grafoskopa je participativan multimedijski festival za djecu, mlade i širu publiku, odnosno sve ljubitelje likovnosti i performansa, a osnovan je 2017. godine, kao nastavak uspješnog su-djelovanja i suradnje udruge AKC Attack i niza umjetnika/ca okupljenih oko Kazališta sjena Tripstih.

Festivalu grafoskopa cilj je nastaviti tradiciju kreativnog korištenja grafoskopa u likovne svrhe, a živim programom umjetničkih performansa, instalacija i edukacija povezati koncepte svjetla sa recentnim umjetničkim stvaralaštvom.

Ovogodišnji program 4. Festivala Grafoskopa

PETAK 23.10.2020.
20:00-23:00 Izložba Jelene Sokić uz performans u 20:00h @ velika dvorana
20:00-23:00 Izložba Helene Rubčić @ velika dvorana
20:00-23:00 Izložba plakata nastalih na radionici izrade plakata za djecu, održanih u lipnju u sklopu projekta Mala kulturna scena 2020, Tripstih @ prostor ispred velike dvorane
20:00-23:00 GRAFOSNOP, poligon za eksperiment i improvizaciju @ velika dvorana
21:00 Performans SURFACE Tanje Puklek i Filipa Borellija @ velika dvorana

SUBOTA 24.10.2020.
16:00-19:00 Radionica cijanotipije, vodi Luko Marčinko @ velika dvorana
20:00-23:00 Izložba Jelene Sokić @ velika dvorana
20:00-23:00 Izložba Helene Rubčić @ velika dvorana
20:00-23:00 Izložba plakata nastalih na radionici izrade plakata za djecu, održanih u lipnju u sklopu projekta Mala kulturna scena 2020, Tripstih @ prostor ispred velike dvorane
20:00-23:00 GRAFOSNOP, poligon za eksperiment i improvizaciju @ velika dvorana
20:00-20:30 Performans GRAHOSKOP by Petra&Ives @ velika dvorana
22:00-22:30 Performans GRAHOSKOP by Petra&Ives @ velika dvorana
21:00 Koncert MANMACHINE @ velika dvorana

NEDJELJA 25.10.2020.
11:00-12:30 Radionica kazališta Sjena za djecu, vodi Tripstih @ velika dvorana
16:00-19:00 Radionica cijanotipije, vodi Luko Marčinko @ velika dvorana
20:00-23:00 Izložba Jelene Sokić @velika dvorana
20:00-23:00 Izložba Helene Rubčić @ velika dvorana
20:00-23:00 Izložba plakata nastalih na radionici izrade plakata za djecu, održanih u lipnju u sklopu projekta Mala kulturna scena 2020, Tripstih @ prostor ispred velike dvorane

*ulaz na sva događanja je besplatan, donacija dobrodošla
*obavezne prijave na radionice na mail kazaliste.tripstih@gmail.com

Grafosnop
Fizički i programski prostor za multimedijski likovni eksperiment i improvizaciju. Posjetiteljima festivala su na raspolaganju grafoskopi pred bijelim platnom/zidom i kutije sa materijalom za rad. Na objektnom staklu grafoskopa sami mogu isprobavati igru i otkrivati sjene na platnu/zidu. Kutije za rad / igru sadrže više vrsta ispjeskarenog i obrađenog stakla, tuševe u boji, vodu, kistove, flomastere, razne tkanine, pijesak, brašno, papire, elemente iz prirode.

Škare, kamen, ljepilo, objektno staklo grafoskopa!

Vješti igrači mogu slikati ili snimiti svoje projekcije, te poslati na službeni mail festivala.

Grahostop
Vaša sudbina u zrnu graha na povšini grafoskopa. Priprema, pozor, sjena, ovaj sudba!

Radionica kazališta sjena za djecu
Polaznici radionice upoznaju osnovne elemente kazališta sjena: paravan, izvor svjetla, lutka, te načine animacije lutke u tehnici kazališta sjena uz pomoć grafoskopa kao izvora svjetla koji na svojoj radnoj površini pruža mogućnost igre s tekućinom, bojom, pijeskom.

Potom se polaznici dijele u parove ili grupe te na osnovu zadanih pojmova stvaraju kratku etidu. Uz pomoć voditelja svaka grupa / par smišlja priču, izrađuje lutkice i scenografiju. Radionica završava prezentacijom etida. Polaznici s radionice odlaze s napravljenim lutkama, novim znanjem, novim iskustvom, novim igrama i novom pričom.

Festival grafoskopa organiziraju u partnerstvu Autonomni kulturni centar Attack i Kazalište sjena Tripstih.

Festival je financijski podržan od Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

May
24
Mon
God Is An Astronaut @ Klub Močvara
May 24 @ 20:00

Irski post-rock velikani God Is An Astronaut ponovno u Zagrebu!

Rado viđeni gosti u ovim krajevima, irski post rock velikani spremaju se za povratak u Zagreb.

Još je svježi njihov spektakularan nastup na otvorenju šestog izdanja riječkog Impulse festivala (Pogon kulture,  2018.), a zasigurno audio vizualni show se sprema i Zagrebu, dodajući činjenicu da  će im to biti već četvrto gostovanje u glavnome gradu.

Vjerne fanove ovoga puta očekuje posebna set lista. Naime, cijela turneja prožeta je obljentičkim albumom “All Is Violent, All Is Bright”.

Kako sami kažu: “Prije petnaest godina nepoznati bend iz Irske objavio je svoj drugi album “All is Violent, All is Bright”. Album je zarobio maštu svekolike mladeži i stekao bendu svjetski kult koji ga i danas prati. Naredne godine God Is An Astronaut prvi put će izvesti čitav album od početka do kraja. No, to nije sve. ”

Otkad je formiran, prije 16 godina, bend se istaknuo kao jedan od vrhunskih, prvoligaških instrumentalnih skupina. Kroz svoj rad spajaju intenzivne rock instrumentale, kombinirajući eterične i emotivne zvukove, uvelike nadahnjuju dinamikom i sveprisutnim melodijama.

Svaki od njihovih diskografskih izdanja (9 studijskih albuma) pruža pravo sonično putovanje.

God Is An Astronaut čine Torsten Kinsella na gitari i vokalu (piano, synths), Niels Kinsella

na basu i  Lloyd Hanney na bubnjevima.

Prodaja early bird ulaznica već je krenula i mogu se nabaviti do 11. listopada po cijeni od 120,00

kuna. U pretprodaji, koja traje od 12. listopada ove godine do 23. svibnja 2021. cijena iznosi 140,00 kuna, a na dan koncerta cijena se penje na 160,00kn.

Earyl bird ulaznice moguće je kupiti u sustavu Entrio, on line ili na fizičkim mjestima prodaje.

Sonično putovanje u režiji God Is An Astronaut zakazano je za ponedjeljak, 24.5. u klubu Močvara, a zajedničku organziaciju potpisuju zagrebački Subsonic events i riječki Distune promotion.

God Is an Astrounat (IRL)
http://godisanastronaut.com/
https://www.facebook.com/godiaa
https://www.youtube.com/watch?v=QEphsKl1g9M

Leave a Reply