Feb
28
Fri
Erotic Biljan & His Heretics @ GK Jabuka
Feb 28 @ 22:00

Kroz cijeli 2. mjesec slavimo 52. rođendan Jabuke! 🍎

U Jabuku nam dolazi screamadelic garage rock’ n’ roll kaos Erotic Biljan & His Heretics uz DJ Hellsonica koji nas prije i poslije koncerta fura kroz svoju selekciju garage-punk-rock’n’roll-soul-surf-exotica muzike.

Klub otvaramo u 22h a koncert počinje točno u 23h!

Vidimo se na brdu!

Mar
4
Wed
Melodična post punk fiesta uz Esc Life, DDR i Home Conflict @ Vintage Industrial Bar
Mar 4 @ 21:00

FB event: https://www.facebook.com/events/552177162178792/

U srijedu 04.03. spremamo vam savršenu indie punk rock fiestu uz odlične Esc Life, koje prate mladi Home Conflict i jedan od novijih bendova na sceni DDR.

🔹 ESC LIFE Tri godine nakon prvijenca Access All Areas i godinu i pol nakon split 7″ vinila s Remedy, zagrebački “staromodni” indie rock kvartet prošle je godine izdao album Born to Be Mild. Nove ideje benda koji i dalje ima fiksaciju na glasne gitare, solaže, brze ritmove i pop pjesme učinile su ovaj album zabavnijim i šarenijim. I dalje pod izravnim utjecajem power pop i punk rock velikana poput Descendents, Nova Mob, The Hold Steady ili Superchunk, ESC Life se više nego ikad igraju sa klišejima popularne glazbe 20. i 21. stoljeća, ali nikad ironično. Duhovite, brze i pamtljive indie rock pjesme o životu poslije tridesete, ljubavi i obavezama i ovog je puta prema željama članova benda snimio i miksao neizbježni Mark Mrakovčić, a glasove posuđuju Sara i Eva iz Žen, Ivana Smolović Ika iz On Tour i Mark Mrakovčić. Za grafičko rješenje omota zaslužan je najzaposleniji punk ilustrator s ovih prostora Lovro Škiljić.

Vinilno izdanje albuma Born to Be Mild izašlo je prije nekoliko mjeseci i zajednički je projekt etiketa PDV Records iz Hrvatske, Ill In The Head iz Kanade, Bartolini Records iz Španjolske i Last Exit Music iz Njemačke.
FB: www.facebook.com/esclifetheband/ | YT: youtu.be/bvB2K910J14

🔹 DDR Punk rock / post-punk trio iz Zagreba. Brzo, melodično te ponešto mračno i pesimistično. Ljudi vole spominjati Leatherface, Hüsker Dü, Wiperse – i jesu i nisu u pravu. Neko izdanje bi se trebalo uskoro pojaviti.
FB: www.facebook.com/DDR-106432527513220/ |

🔹 HOME CONFLICT Mladi zagrebački punk rock bend nastao sredinom 2016. godine.
Usredotočeni na pisanje autorskih pjesama bend do kraja 2018. izbacuje dva spota za pjesme „I Have a Feeling“ i „Life you Choose“ te u ožujku 2019. izdaje album prvijenac pod naslovom „Life you Choose“.
FB: www.facebook.com/HomeConflict/

Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 40 kn u pretprodaji, odnosno 55 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava.

Mar
6
Fri
Distune vam predstavlja The Black Wizards @ OKC Palach
Mar 6 @ 22:00

Distune vam predstavlja
The Black Wizards (Portugal)
petak, 6.3. , OKC Palach
ulaznice: 40/60kn
prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Premijerno u Rijeku stiže portugalski stoner blues rock band The Black Wizards!

  Rođeni u digitalno doba,  portugalski bend The Black Wizards, čini četvero “analognih” muzičara koji kroz spoj stonera, psihodelije, rocka i metala promiču fuzz . Iako se nastavljaju na prethodnike u svome žanru, svojim pristupom daju određeni odmak od  zvuka na kojeg smo se naviknuli slušati, pa se može s pravom reći da su u glazbenom smislu izgradili stav i osobnost.

  U vrlo su kratkom razmaku evoluirali iz dobroćudnog i prilično primamljivog EP-a ”Fuzzadelic” do paklenog cjelovečernjeg albuma. Naime, prava ”The Black Wizards” eksplozija javlja se krajem 2015. godine, objavom prvog albuma “Lake of Fire”, kojeg publika prihvaća s oduševljenjem. Slijedom europskih turneja i zapaženih nastupa na festivalima, glazbeno sazrijevaju za objavu slijedećeg albuma “What the Fuzz!”, kojim potvrđuju svoj glazbeni izričaj – došlo je vrijeme da se otpuste kočnice i odjekne val jačine.

  Raznim eksperimentiranjima sa zvukom dodatno potvrđuju svoju vrijednost, pritom ne izlazeći iz žanrovskih okvira, drugim rječima zvučno napreduju ne gubeći tlo pod nogama.Trećim po redu, “Reflections” ,vijugaju između svježih i nabrijanih bitova i psihodelije do nježnijih trenutaka i masovnog fuzz delirija. Ovaj je album još jedna potvrda raznovrsnosti kojom se predstavljaju publici.Njihovi su nastupi uživo, poznati  po tome što ih krase valovi neprekidnih emotivnih izboja.

Tko ih u tome može spriječiti; pa oni su crni čarobnjaci?!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00kn dostupne u Dallas music shopu Rijeka i preko sustav Entrio, na dan koncerta cijena raste na 60,00kn.

video

Mar
7
Sat
nemanja @ AKC Medika/Attack
Mar 7 @ 21:00

nemanja u Attacku promovira vinilno izdanje albuma “Tarot Funk”

Zagreb, 20.2.2020.

nemanja, bend nastao iz projekta koji je u 2019. godini podignuo prašinu u alternativnim krugovima, nakon rasprodanog KSET-a 7.3. dolazi u Attack promovirati vinilno izdanje jednog od najboljih albuma godine – Tarot Funk.

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a bend uz njega čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije), Laura Matijašević (bass) i Leo Beslać (organ, synth). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live; tijekom samog nastupa benda.

Album Tarot Funk Šipetić je sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.

Vinilno izdanje hvaljenog albuma koje je izdao Ammonite Records iz Beograda moguće je naručiti preko u Facebook inboksa benda ili osobno nabaviti 7.3. u Attacku.

Za after je zadužen organizator Velvet Festivala, utjelovljenje mediterana, puntarski Belmondo i freak za mantrične plemenske ritmove, Palomay koji će selektirati najluđe ritmove iz svoje riznice. Palomay nije klasični DJ, on je čovjek od naroda i osjećaja tako da očekujte nastavak plesne groznice!

Ulaznice se po pretprodajnoj cijeni od 40kn mogu nabaviti u Dirty Old Shop-u, dok će na dan, ako ih ostane, koštati 50 kn. Broj ulaznica je strogo ograničen.

Mar
14
Sat
Dub Me A Reverb w//Danubian Dub Soundsystem @ AKC Medika/Attack
Mar 14 @ 22:00

🌘🌗🌖🌖🌕🌔🌓🌒🌑🌕🌚🌘🌗🌖
𝔻𝕌𝔹 𝕄𝔼 𝔸 ℝ𝔼𝕍𝔼ℝ𝔹
______________________________________________________
𝕄𝕦𝕫𝕚𝕜𝕒 𝕄𝕚𝕝𝕚𝕠𝕟𝕒 𝕡𝕣𝕖𝕤𝕖𝕟𝕥𝕤 𝔻𝕒𝕟𝕦𝕓𝕚𝕒𝕟 𝔻𝕦𝕓 𝕊𝕠𝕦𝕟𝕕𝕤𝕪𝕤𝕥𝕖𝕞
______________________________________________________

Muzika Miliona u soundsystem stajl n fešnu kod naših drugarica i drugara u Ataku!

Od čovjeka iz plemena do čovjeka bez vremena, radost nam je pozvati vas u Medikinu gluhu sobu na slavlje niskih frekvi i jeku dva grada na dvije rijeke! Uz novu postavu austrijske soundystem familije, Danubian dub plaća preskupu vinjetu u Sloveniji da bi nam dokoturali svoj novi stroj za potrese. Pokažemo dub braći kombu prgavosti i hedonizma na kojoj je carstvo polomilo zube!

Fakat fali dub partija… stalno roots, svaki tjedan denshol, na radiju dominira calypso i lovers rock.. jebote babo, pa to nema smisla! Uši žedne tinitusa vape za niskim frekvama, audiološki odjel bolnice Sv.Duh javlja da već dugo vremena nemaju novih pacijenata i krajnje je vrijeme da se to promijeni!

U očekivanju božanskog nadahnuća, krenuli smo na hrelić naći neku memorabiliju od hajle selasija, i nakon nekog vremena zasjeli na obalu rijeke Save da se isplačemo.

Sjedili smo na obali rijeke save i plakali kad je gđica. Man-Dick rekla:
“E Boki, umrijet ćemo ovako, ajmo zvati neki saundsistem”
“Nemrem se skulirati Mirna”, reče Boki brišući suze, “mighty god is a living man.”
“Ajde bokte, Jah giveth I&I heavy burden to wear”, reče Man Dick popravljajući svoju minicu,”treba nam dab, i nismo ove godine radili muziku miliona, što misliš kog bi mogli zvati?”
“Ja sam samo vagabundo, i u zadnje vrijeme slušam previše trensa, nisam mjerodavan”, kaže Boki tiho. Zagledavši se u mreškanje valova na rijeci, izbaci hračka u čizmama iz lijeve nosnice, držeći drugu desnim kažiprstom.
“E jebote kulture boki, baš si bečka škola”, vikne senorita Man-Dick, “Higijena i po!”
“Kaj briješ Man-Dick, ovo je torrente škola, kakav beč jebote”, reče Boki vadeći duvan i papiriće
“Beč…čekaj… kak su se zvali oni frikovi kraj kojih smo kampirali na dab koloniju? Kaj nisi oni bečani? Ove godine su svirali na Splešu!”, uzvikne Man-Dick.
“Misliš Danubian Dub? E to je fakat bečka škola, Ferdo i ekipa! Spavali su jednom kod mene, radili smo ih Mastersu. Hengali smo ove godine u Šibeniku, znaš koja fina ekipa, austrija tip top, svi imaju opreme za kampiranje ko dva dekatlona, bijeli ko sir, gajba pive, kamping frizer, ono ljubomora 200 na sat. Fakat im treba jedan balkan teaching” kaže Boki, vrteći papirić za motanje u rukama.
“E šteta! Onda ništa ako smo ih radili”, kaže Man-Dick, ozbiljno razmišljajući da se zaredi u dub opaticu,
“Ma radili smo ih kurac, to je bilo prije 2,3 godine, neki utorak, došao je samo Ferdo i to je kasnio 3h jer su ih zajebavali na granici, east of jaro”, kaže Bokson uvlačeći dim, “Al škicam ih prek tuđih fejsbuka, do jaja su ekipa, bili su i naši pulski gangsteri tam kod njih. Vele crnci su na partiju, ostali smo paf. Kaje ovo ono tog nema kod nas e. U međuvremenu su izgradili saund, pokrenuli niz partija i ove godine su zatvarali dub flor kod črnomerec saund bulija, brijem u petak.”
“Pa kakvi su bili?”, upita Man-Dick.
“Te večeri sam hranio siročad oko Martinske pa zbog dobrotvornog rada nisam prisustvovao balu, al pili smo kafu sljedeće jutro. Išli su na izlet na Krku dan poslije giga.”, kaže Lepi Boki
“Stvarno im treba balkan teaching bokte, kakav izlet na Krku? Šta su oni zabrijali…. Sjećam se ustvari tog rege utorka, Ferdo je pustio “Sheep to the shepard” Jebena mi je ta traka! Baldheadsi uopće ne kuže kolko je to dobro”, ushićeno kaže gđica Man-Dick.
“I meni! Samo skylarkaju pizde obične. Prince Jamo je jebač i ekipa koja sluša princa džama su isto jebači! Kaj misliš, kolko para treba da oni dođu tu?”, pita Boki i uvuče dim, hundred spliff a day keeps di doctor away
“Sigurno parstotinjak evrića. Jel možemo to izfinancirati s upadom? I ak vuku saund, moramo to raditi u Ataku”, kaže Man-Dick
“S upadom možemo financirati da ne dobiju honorar, to su samo putni troškovi. Al kompe smo i fali im malo balkanske ljubavi pa će sigurno doći. Daj ih pitaj. I atak treba riješiti. I hranu, i plesačice, i cugu, i nekaj za duvanje”, kaže Bokson
“Šta nisi rekao da oni ne duvaju bokte?”, začuđeno upita Man-Dick
“A šta je s nama? Treba cijeli dan nositi te jebene zvučnike ak dođu sa saundsistemom, ko će to izdržati normalan. Puno je to love, moramo na Hreli zaraditi nekaj”, odvrat Boki uvlačeći zadnji dim i bacajući smotuljak u rijeku, “Ajmo ča”
“Može! Može!”, Man-Dick se ushiti, “I Sista salute može svirati, imam neke zgodne vokalistice, a i valjda je Dub Alibi za dim spreman!”, kaže Man-Dick svečano kada ustane, “Vidiš ti to Boki, sjedili smo na obali rijeke i plakali, i rijeka nam je donijela odgovor”, ne primjetivši da im se sa leđa približava službeno odjeveno lice
“Dobar dan gospodo! Ajmo polako, momak što si to bacio u rijeku?”, prekine ih strogi glas, približavajući se ubrzanim korakom do same obale.
“Ma ništa gospodine, o čemu pričate? Išli smo na Hrelić pa se sjeli malo odmoriti”, kaže Le Boki
“Ajde ne seri mali, kaj bi ti shoot the sheriff a? vidio sam vas s nasipa, tu sjedite i dimite! Daj odmah, di je?”, kaže lice gnjevnim glasom
“Ma nema ničeg mr officer, Džah giveth, Džah taketh away.”, odvrati Boki, izvrnuvši džepove naopačke.
Vidno razočarno, službeno lice okrene se prema Man-Dicku – “A ti mala, što imaš za reći?,
“Dub me a reverb gospon”, tiho kaže gđica. Man-Dick, dok je rijeka nosila eho dalje i dalje, preko sedam mora i sedam planina, “dub me a dub me a dub me a dub me a”

Tinituse kuhaju:

𝔻𝕒𝕟𝕦𝕓𝕚𝕒𝕟 𝔻𝕦𝕓 𝕊𝕠𝕦𝕟𝕕𝕤𝕪𝕤𝕥𝕖𝕞

Zlatni dečki iza Vienna dub cluba pletu od rootsa do stepersa i rade ozbiljnu grmljavinu sa svojim saundom, rot weiss rot precizni inžinjering stylee

https://www.facebook.com/DanubianDub/

𝔻𝕦𝕓 𝔸𝕝𝕚𝕓𝕚

Roots keepersi iz istočnog bloka šibaju UK 90s passion over fashion.

https://www.mixcloud.com/NYNAH/forward-to-roots/
https://soundcloud.com/gosponkiwi
https://www.youtube.com/watch?v=799gZ_Xwwdw

𝕆𝕞𝕖𝕘𝕒 𝔹𝕝𝕠𝕟𝕕𝕚𝕖

w// surprise vocals

Najoskudnije odjevene žene u saundsistem kulturi crvrkuću disko meets sve ostalo style!
https://soundcloud.com/mirna-mandich/disco-reggae-vs-steppas

VJ: 𝕂𝕆𝔻𝔸𝕄𝔸

❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂
KLUB ATTACK

14. 3. 2020.

Kolko bu saunda? Nismo još sigurni, al glasno bu!

Đavoli dabogda sjeli nikad ne ustali! ♫ 000.000 – Jedna ljubav, jedna Muzika Miliona!!!

UPADNICA (treba platiti slovensku vinjetu, ne zajebavaj)

☮ 40 kn ☮

Mar
26
Thu
Porto Morto @ Vintage Industrial Bar
Mar 26 @ 21:00

FB event: https://www.facebook.com/events/482331109369067/

Porto Morto se u četvrtak 26. ožujka vraća u Vintage Industrial s jednim od najboljih prošlogodišnjih domaćih glazbeni izdanja ‘Portofon’. Osiguraj karte na vrijeme za ovaj show!

VIDEO: youtu.be/tG1IQ8YJT_c

Porto Morto sve je jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je glazbeni smjer teško definirati, no kada bi to pokušali mogli bi reći da se temelji na mješavini rocka i progresivnog popa i indie elektronike.

VIDEO: youtu.be/E_FgoU0PHcU

Proljeće 2019. godine donijelo je novi album i iskorak u zvuku koji je najavljen prvim singlom „Kuća“, videospotom koji je inspirirao i live nastupe te u njih unio performativni element koji bend razvija svakom svirkom. Album „Portofon“ je odlično prihvaćen od kritike i sve brojnije publike, a krajem godine uvršten je među najbolje albume na raznim godišnjim glazbenim top listama. Singl „Hodaj“ na kojem gostuje Darko Rundek svojim je pop prizvukom i zaraznom melodijom vrlo brzo ušao u uho cijeloj regiji i najavio novo Porto Morto poglavlje.

VIDEO: youtu.be/9EipM2apIkE

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

FB: facebook.com/PortoMortoZG

IG: instagram.com/portomortobend

BC: porto-morto.bandcamp.com

YT: tiny.cc/pmyt

Ulaznice za koncertu iznose 50 kn u pretprodaji, odnosno 65 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava.

SEINE trio @ AKC Medika/Attack
Mar 26 @ 21:00

 

Nakon nominacije za najbolji europski nezavisni album, grupa Seine dolazi u AKC Attack kao završetak svoje europske turneje. Ovoga puta će specijalno nastupiti kao trojac, kada će im se pridružiti francuski producent i multi-instrumentalist Nick Pulpman.

SEINE trio
26.3.2020
21.00h
40 kn

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…).

Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva ‘Sno Sna’ za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl ‘Nebo’ kojeg prati stop-motion videospot u režiji Marine Uzelac.

Njihov drugi album naziva ‘22’ izašao je početkom svibnja za Moonlee Records i VOX project te naišao na odobravanje kritike i publike. Uslijedila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Njemačkoj, a početkom ove godine nominirani su za nagradu IMPALA za najbolji europski nezavisni album.

Album
https://seine.bandcamp.com/album/22

Video
https://youtu.be/ihfFNvXLzgQ
https://youtu.be/xpcIiAXUbc4
https://youtu.be/OavGnvuOnyg
https://youtu.be/G5jMLjwYD_Q

Uživo
https://youtu.be/PqqsBiUn9ic
https://youtu.be/_atZpGsMHws

Linkovi
https://www.facebook.com/Seine23/
https://www.instagram.com/seine_sno/

 

Facebook event: 

https://www.facebook.com/events/2746386972148588/

 

Organizacija:

Seine i AKC Attack

www.attack.hr // www.facebook.com/akc.attack // www.instagram.com/akcattack

Apr
1
Wed
Šumski + Peglica i Komandos @ Vintage Industrial Bar
Apr 1 @ 21:00

 

FB event: www.facebook.com/events/588957321655105/

U srijedu 01. aprila (NIJE ŠALA), zagrebačka grupa Šumski, po prvi puta stiže u Vintage Industrial. Ova skupina kraut rock psihodeličnih gurua stiže s posljednjim albumom „Ostrvo ledenog kita’, uz koji će pretresti svoju daleku prošlost s ostala četiri albuma, a kao pojačanje dovode Peglicu i Komandosa, peteročlani bend, stacioniran u Zagrebu, poslan sa planeta Kefter.

VIDEO: youtu.be/HuVnpmNG2kM

ŠUMSKI su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova.

Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“, prošlogodišnji – „Ostrvo ledenog kita“, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.

Novi uzlet benda obilježile su svirke prošlog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije novog albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

facebook.com/Sumskizvuk/

sumski.bandcamp.com/

VIDEO: youtu.be/AfANWoJuy4M

PEGLICA I KOMANDOS kombiniraju prog rock, jazz i psihodeliju na najbolji mogući način. Oformljeni su 2014. godine, a bend je dio i JeboTon ansambla koji okuplja nekoliko zagrebačkih bendova. Zvuk koji lovi na prvo slušanje i doza simpatije koju se može čuti kroz opne zvučnika svih vrsta ne ostavljaju ravnodušnim slušaoca.

Peglica i njen Komandos i dalje nam iz dalekih kutaka galaksije donose moćan bluzerski rock s primjesama progresivnih elemenata. Ovozemaljsku publiku pokušavaju upozoriti na nevolju koja dolazi s pojavom Robokonja te ukazuju na to da je rokenrol jedini spas.

facebook.com/peglicaikomandos/
peglicaikomandos.bandcamp.com/

Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 40 kn u pretprodaji, odnosno 55 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava.

Apr
2
Thu
The Telescopes @ Vintage Industrial Bar
Apr 2 @ 21:00

                                                                                30. OBLJETNICA BENDA

ČETVRTAK 02.04.2020 | VIB

FB event: www.facebook.com/events/195790291533578/

U četvrtak 04. travnja ne propusti 30. obljetnicu The Telescopesa, britanskih noise/space rock/dream pop/psychedelic veterana, koji se vraćaju u Zagreb, a ovaj put u Vintage Industrial kuću.

Tri desetljeća grade svoj glazbeni put, ispunjen utjecajima ‘bučnih’ segmenata progresivne i psihodelične glazbe što vjerojatno izaziva reakciju i kod onih najmirninih gledatelja. Zato ne propusti ovo brit psych glazbeno zlato, koje broji 11 studijskih albuma te hrpetinu EP-va, kompilacija i drugih kolaboracija.

The Telescopes su se pojavili kasnih 80-ih godina uz bok bendova Loop, Spaceman 3, The Jesus and Mary Chain… i smatra ih se jednim od većih uzora bendovima koji su krenuli putem eksperimentalne, drone, noise, dream & psych rock glazbe.  30 godina karijere proslavit će reizdanjem debi albuma ‘Taste’ uz neke nove, nikad prije viđene sadržaje. Baci oko na dva tizera pa se navuci:

The Telescopes – ‘Taste’ 30 Year Anniversary Teaser #1: youtu.be/tJTR5rM3am0

The Telescopes – ‘Taste’ 30 Year Anniversary Teaser #2: youtu.be/pqvG99sfDZg

O posljednjem albumu ‘Exploding Head Syndrome’ (Tapete Rec., 2019.) kažu: ‘Exploding Head Syndrome is a snapping into consciousness, a synaptic charge of analogue dissonance saturated through a complex undercurrent of pulsing minimalism, profound in its simplicity.’
DISKOGRAFIJA:

Taste (1989)

The Telescopes (1992, later reissued as # Untitled Second)

Third Wave (2002)

#4 (2005)

Hungry Audio Tapes (2006)

Infinite Suns (2008)

HARM (2013)

Hidden Fields (2015) [1]

As Light Return (2017)

Stone Tape (2017)

Exploding Head Syndrome (2019)

Apr
15
Wed
STRIBOG + OVERPOWER + DEFIANT @ Vintage Industrial Bar
Apr 15 @ 21:00

 

 

FB event: www.facebook.com/events/2714397621939427/

Travanj ćemo prerezati s domaćim metal snagama! Nakon dugo vremena, zagrebački Stribog se penje na pozornicu uz pojačanje  Overpowera i požeškog Defianta. Ulaznice su u prodaji!

STRIBOG je zagrebački slavic metal bend osnovan 2005. Do danas imaju 2 studijska uratka, U Okovima Vječnosti (2010) i Tvoje Kraljevstvo Zeleno (2020). Dijelili su stage s mnogim velikim imenima poput Arkona, Korpiklaani, Eluveitie, Immortal, Nokturnal Mortum…

A bacite uho i na album ‘Tvoje kraljevstvo zeleno’: distrokid.com/hyperfollow/stribog/tvoje-kraljevstvo-zeleno

FB: www.facebook.com/StriboG-109004042472158/
YT: www.youtube.com/watch?v=uMNegVAWp5M

OVERPOWER je vratobolno-poskočni metal band iz Zagreba! 2014. izdali album prvijenac Greatness Within koji je širokoručno prihvaćen od domaćih i stranih slušatelja. Svirali u većini popularnih klubova diljem Lijepe naše. U novije vrijeme postava banda se izmjenila gdje je gitarista preuzeo frontmansku palicu, a pridružla im se još jedna gitara. Višebrojni prijatelji kažu da je ovim potezom band napokon sjeo na svoje mjesto.

Trenutno rade na novom materijalu od čega pokoju pjesmu već i izvode u živo. Svjesni situacije da od glazbe nema kruha rade isključivo iz ljubavi prema istoj, nakupljeni bijes i negativnu energiju iskaljuju na svojim instrumentima što se itekako može čuti i osjetiti!

FB: https://www.facebook.com/overpowerband/

YT: www.youtube.com/watch?v=lCiI6isVwU8

DEFIANT je Death/Black metal bend iz Požege, nastao 2005. pod utjecajem bendova poput Behemotha, Vadera, Hatea i Decapitateda. Aktivni su već 15 godina i izdali su 4 albuma:
“The End of Beginning” (2006), “Era of Substitution” (2012), “Morbid Spiritual Illness” (2015), a poslednji album “Insurrection Icon” je 2018. snimljen u studiu Hellsound u Češkoj za izdavačku kuću Art Gates Records.

FB: https://www.facebook.com/defiant.croatia/

YT: www.youtube.com/watch?v=kHJzHYY2ikI

Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 40 kn u pretprodaji, odnosno 55 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava: www.entrio.hr/event/stribog-overpower-defiant-7677

Leave a Reply