Jul
4
Mon
VISSIJA 2016 @ VISSIJA 2016
Jul 4 @ 12:00 – Jul 15 @ 23:45

vissija_fbslider

 

OD 4.7. DO 15.7. 2016

Obogatite svoj ljetni odmor s tjelesno fizičkim, plesnim i kreativnim radionicama. Radionice će voditi izvrsni pedagozi. Dođite na prekrasan otok Vis! 

Radionice su također za djecu! POGODNO ZA SLOVENSKO HRVATSKO I ENGLESKO GOVOREĆE OSOBE…

slider19
PROGRAM

 

– Pružamo POMOĆ KOD ORGANIZACIJE SMJEŠTAJA  i tako omogućavamo povoljnije cijene za Vaš odmor. –

Cijena po osobi može varirati od 15€ do 20€ po noći. Ovisno o broju osoba koje bi podijelili apartman ili sobu.
Zbog termina, koji će se odvijati u visokoj sezoni, potrebno je što prije javiti interes u vezi smještaja te podnijeti prijavu i uplatiti rezervaciju.
5% popusta na registraciju do 10.06.2016.

Za dodatne informacije smo dostupni:
+ 386 (0) 40 171 828
isolaissa@gmail.com

Screen Shot 2016-03-13 at 11.25.54 PM

 

Na otoku postoji mogučnost najama soba ili apartmana. Moguće je iznajmiti sobu za jednu, dvije ili više osoba. Približne cijene za sobe u sezoni kreču se u rasponu od 30-45 eura na sobu (2 osobe), ovisno o broju osoba i ostalih komoditeta. Cijene apartmana se kreću od 50 eura dalje. Što se tiče smještaja, obratite se na turističku agenciju Paiz ili druge agencije (hotele) navedene u nastavku.

 

 

KAKO DO OTOKA?

Na Vis se može doći trajektom ili brzim gliserom (katamaran) iz Splita. Vožnja traje 2 sata trajektom i 1,5 sata katamaranom. Ako putujete automobilom, biciklom ili kućnim ljubimcem, preporučujemo da koristite trajekt. Molimo provjerite web stranice pomorsko prometnih operatera za informacije o rasporedu. Cijena po osobi je cca 7 eur i za auto cca 50 eur.
trajekt – JADROLINIJA

katamaran – KAPETAN LUKA

Jul
18
Mon
Joga odmor na prekrasnom otoku Visu
Jul 18 @ 12:00 – Jul 31 @ 23:45

jogaretreat_lili_2016_6

JOGA ODMOR NA PRELIJEPOM OTOKU VIS

18.7. – 31.7. 2016

Joga odmor na prekrasnom otoku Visu. Ako želite mir, biti okruženi zelenilom, prskanjem valova i ljetnom bezvremenošću, pridružite nam se.
Možda imate dovoljno svakodnevnih briga i stresa koji vas oduzima od harmonije sa samim sobom? Ili ste umorni od buke i gradskog života?


Nudimo Vam da provedete vrijeme i trening koji će vam omogućiti da se nađete u kontaktu sa svojim unutarnjim potencijalima, ojačate svijest o sebi i opustite um i tijelo. Prepustiti ćemo se harmoniji prirodnih resursa – vode, zraka, sunca, pokrajine otoka i zdrave hrane.

Ujutro i navečer ćemo posvetiti meditativnoj jogiskoj vježbi (5 sati joge dnevno), fokus će biti na uspostavljanju kontakta između kretanja tijela i daha, pronalaženje fokusa i učenje tehnika koje omogućuju fokus unutarnjeg iskustva. Dobrodošli!

……………………………………

– Također pružamo pomoć u organiziranju smještaja i hrane, te u ovom slučaju, omogućamo povoljnije cijene za Vaš odmor. –

Cijene paketa (osim paketa “joga oddih”) mogu biti niže od navedenih, ovisno o broju prijava.
5% popusta na registraciju do 15.06.2016

PRIJAVNICU VAM ŠALJEMO PREKO MAILA

……………………………………

PROGRAM:
Praksa će se provoditi na raznim mjestima u prirodi, i pored grada Visa. Program će se provoditi kroz 2,5 sata ujutro i 2,5 sata u večernjim satima. U međuvremenu, bit će vremena za ručak i slobodno vrijeme.
08h-10h jutarnji program
13h – 15h ručak
18h15 – 20h15 večernji program

 Screen Shot 2016-05-08 at 1.50.27 PM

POMOĆ KOD ORGANIZACIJE SMJEŠTAJA:
Cijena po osobi može varirati od 15€ do 20€ po noći. Ovisno o broju osoba koje bi podijelili apartman ili sobu.
Zbog termina, koji će se odvijati u visokoj sezoni, potrebno je najkasnije do 15.6. javiti interes u vezi smještaja te podnijeti prijavu i uplatiti rezervaciju.

Za dodatne informacije smo dostupni:
+ 386 (0) 41 390 572
+ 386 (0) 40 171 828
isolaissa@gmail.com

Organizacija: institut KUS & LILI s.p.

Oct
15
Sat
Zelena Močvara @ Klub Močvara
Oct 15 @ 11:00

Zelena Močvara 2 – sajam lokalne hrane, radionice, koncert!

SUBOTA 15.10.2016. • POČETAK 11:00 • BESPLATAN UPAD
Zelena akcija poziva vas 15.10. u Močvaru na “Zelenu Močvaru 2” – drugi po redu cjelodnevni zabavni i edukativni događaj povodom Međunarodnog dana hrane (16.10.), koji promovira održivost, zaštitu okoliša i društvenu pravdu. U sklopu događaja događa se sajam lokalnih proizvoda, razne radionice i predavanja, film te večernji koncert. Svi događaji su besplatni!

Glavna tema Zelene Močvare je pitanje hrane – želja nam je promovirati kupovinu lokalno uzgojene hrane koja ima niski ugljični otisak i koja nije prešla nebrojene kilometre kako bi došla do potrošača. Takvi i slični proizvodi, osim što su štetni za okoliš, često nisu niti zdravi zbog prljave metode transporta, raznih pesticida i drugih kemikalija koje se nalaze u njima. U isto vrijeme postoje mali i srednji proizvođači u Hrvatskoj koji svoje proizvode ne mogu plasirati jer ne mogu konkurirati distributivnim lancima velikih kompanija niti cijenama koje postavljaju uvoznici. Uz sajam na Zelenoj Močvari posjetitelji i posjetiteljice moći će se informirati na nekom od naših predavanja ili filmu, dok će se djeca, ali i odrasli moći zabaviti i nešto naučiti na jednoj od naših kreativnih radionica. Fokus glavnog programa su film “Gazda” te tribina “Kako ne biti planetožder: tribina o gladi, mesu i industriji”, na kojoj će se tematizirati mnogi problemi moderne prehrane (kao što je nezdrava industrijska hrana, visoke emisije proizvodnje hrane, bacanje hrane…), ali i predstaviti mnoga pozitivna rješenja, kao što je prehrana s malim ili nikakvim udjelom mesa ili mliječnih proizvoda te recikliranje prehrambenog otpada koji je još jestiv.

Osim promocije potrošnje lokalnih proizvoda, događaj će se baviti i problemima egzotičnog uvezenog voća, o čijoj proizvodnji ovisi veliki broj radnika i malih poljoprivrednika iz siromašnih zemalja trećeg svijeta. Bit će predstavljena međunarodna kampanja “Make Fruit Fair” (hrv. “Želimo pravednu proizvodnju tropskog voća”) u kojoj sudjeluje i Zelena akcija. Cilj je ove kampanje osvijestiti potrošače u zemljama EU o kršenju ljudskih i radničkih prava proizvođača hrane (prvenstveno voća) u zemljama u razvoju. Egzotično voće se od proizvođača otkupljuje po cijenama koje su toliko niske da ugrožavaju njihovu egzistenciju i mogućnost da prehrane svoju obitelj. Osim toga, pritisak za “efikasnošću”, tj. proizvodnjama što većih količina za krajnje nisku cijenu, rezultira poljoprivrednim praksama koje su vrlo štetne za okoliš i zdravlje (prvenstveno samih proizvođača). Jedan od glavnih krivaca za ovaj cjenovni pritisak jesu veliki trgovački lanci, koji predstavljaju najveće otkupljivače te kontroliraju najveći dio maloprodaje ovih proizvoda u EU. Kampanja “Make Fruit Fair” želi izvršiti pritisak na veliko trgovačke lance da osiguraju uvjete otkupa koji će pogodovati poboljšanju radnih i smanjenju šteta za okoliš.

U sklopu kampanje skupljamo potpise za peticiju u kojoj se od Lidla, jednog od najvećih trgovačkih lanaca i uvoznika egzotičnog voća u Europi, traži plaćanje poštenih otkupnih cijena proizvođačima banana i ananasa iz siromašnih zemalja globalnog juga. Peticija se potpisuje online (www.makefruitfair.com/hr), a moći će se potpisati i fizički na Zelenoj Močvari.

Raspored događaja:
11:00 – 16:00 Sajam lokalnih proizvoda i radionice – odlična prilika da istražite što nude razni manji proizvođači hrane u široj okolici Zagreba i šire te da kupite nešto od njihovih proizvoda! Usto, imat ćete priliku na radionicama naučiti zanimljive stvari o pripremi hrane te kako najbolje organizirati vlastitu ekološku kupovinu. Saznat ćete razne nove informacije koje će vas više osvijestiti o vlastitim životnim praksama.
Puni popis izlagača bit će objavljen nekoliko dana prije samog događaja.

11:00 – 14:00 Radionice za djecu i odrasle
11:00 – 14:00 Kreativna radionica transparenata
12:00 – 13:00 Radionica: “Kreativna reciklaža”, gostujuća radionica Eko Limach Festa

14:00 – 20:00 Glavni program
14:00 Predavanje: egzotično voće, “fair trade” i kampanja “Make Fruit Fair”
14:00 “Hrana: pravo, a ne privilegija!”, radionica kuhanja reciklirane hrane by Hrana, a ne oružje – Zagreb
14:30 Predavanje: Što nam nose trgovinski ugovori TTIP i CETA?
16:00 Film: “Gazda: tranzicija, privatizacija, korporacije”
18:00 “Kako ne biti planetožder: tribina o gladi, mesu i industriji” uz vegansku reciklianu hranu by Hrana, a ne oružje

20:00 – 05:00 Glazbeni program:

20:00 VIBRICA (Zagreb; džembe grupa)
22:00 SHE BROUGHT ME GASOLINE (Zagreb; blues/roots)
23:20 STONEBRIDE (Zagreb; heavy rock/alternative/doom)
00:40 SHOOT ME WENDY (Zagreb; postpunk/powerpop)
01:30 – 05:00 WOLFBAD SQUAD AFTERPARTY (disco/funk/retro wave/quentin tarantino party)

Feb
10
Fri
Svjetski dan zimskog bicikliranja na posao, Zagreb vodi
Feb 10 @ 06:00

Zagrebački biciklisti i zimi bicikliraju na posao, braneći svjetsko prvo mjesto

 

Inicijativa Winter bike to work day pokrenuta u Kanadi slavi ove godine peti rođendan, a Zagreb predano sudjeluje i pobjeđuje, već treću godinu za redom!

 

U petak, 10. veljače, na međunarodni Dan zimske vožnje biciklom na posao, stanovnici gradova diljem svijeta se “obvezuju” voziti biciklom na posao barem taj dan, bez obzira na vremenske prilike. Zagreb je 2015. i 2016. godine odnio pobjedu zahvaljujući najvećem broju prijava i značajnoj gužvi biciklista na ulicama, unatoč hladnoći, a ove je godine ponovno na vodećem mjestu!

Novost u ovogodišnjem natjecanju je posebno rangiranje sudjelovanja fakulteta, a Zagreb ni u tome ne zaostaje. Naime, među 25 najboljih nalazi se čak 5 fakulteta zagrebačkog sveučilišta što dokazuje da je bicikl kao prijevozno sredstvo sve popularniji. No, prijaviti se mogu svi građani, organizacije, fakulteti i škole u Hrvatskoj.

“Građani se mogu prijaviti na web stranici www.winterbiketoworkday.org ispunjavanjem kratke ankete i “obvezati” se da će barem u petak 10. veljače na posao, fakultet ili u školu ići biciklom”, rekao je Goran Lampelj iz Sindikata biciklista. Sindikat biciklista za taj dan najavljuje male poticajne akcije i poziva što veći broj građana na uključivanje. “U petak u jutarnjim satima na gradskim ulicama ćemo nagraditi hrabre zimske bicikliste Bio&bio poklonima i zahvaliti što voze i u zimskim uvjetima”, najavio je Lampelj, a akciju podržava i sustav javnih bicikala Nextbike.

Iz Sindikata biciklista pozivaju sve da im se priključe 10. veljače u vožnji bicikla bez obzira na vremenske prilike, ali i da što češće voze bicikl jer je to ekološki, jeftin i zdrav način kretanja gradom koji je inače zakrčen prometom od oko 400.000 motornih vozila.

Mar
12
Sun
Greenpeace kritična masa + Koncert u Močvari! @ Tehnički muzej
Mar 12 @ 16:00

Greenpeace Hrvatska, Sindikat biciklista i Zelena akcija ovu nedjelju organiziraju masovnu biciklističku vožnju kroz Zagreb s ciljem osvještavanja o održivim oblicima kretanja i zaustavljanju klimatskih promjena. Ovo je prvi veliki klimatski prosvjed u Hrvatskoj, kojim započinje val povezanih događanja u ostatku svijeta pod kapom pokreta Break Free.

Kreće se u 16:00 iz dvorišta Tehničkog muzeja, završetak je u Močvari gdje će nastupiti Zli bubnjari, Vibrica, Sara Renar, Miki Solus i DJ Sergio.

Očekuje se oko 1000 ljudi. Postoji mogućnost da najaviš?;)

Info: http://www.mochvara.hr/program/info/break-free-kriticna-masa-170312

May
19
Fri
Mali plac u Vintage vrtu @ Vintage Industrial Bar
May 19 @ 16:00 – 20:00

 

Vesela i eko vijest za stanovnike Savske ceste, i okolice. U petak 19. svibnja od 16:00 do 20:00 sati u ljetnom vrtu Vintage Industriala održat će se ‘Mali plac’ – tržnica lokalne, organske hrane koja okuplja male proizvođače, a od svog početka puno je više od ”placa”. To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjena zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Mali plac je osmišljen kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača.

“Želja nam je to povezivanje učiniti zabavnim i kreativnim događanjem te Vas potaknuti da osobno upoznate ljude koji proizvode hranu i iz prve ruke doznate sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje. Ovdje se odnos temelji na povjerenju.” – Jelena Mikin

U sklopu prvog Malog placa u Vintage vrtu, predstavit će se oko 20 izlagača. Bit će tu prava šuma proizvoda; pekmezi, sirevi, voćni i povrtni namazi, sezonsko eko voće i povrće, prirodna kozmetika, beskvasni kruh, grickalice….

Koje sve točno izlagače očekujemo sutra u Vintage vrtu od 16:00 sati, pogledajte na Facebook eventu: http://bit.ly/2qVnoke

Općenito o Malom placu http://www.mali-plac.org/o-nama/

Jun
26
Mon
Mali plac u Vintage vrtu @ Vintage Industrial Bar
Jun 26 @ 17:00

Mali plac u Vintage vrtu

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1950763285199682/

Pravi ljetni Mali plac u vrtu Vintage Industrial Bara možete pronaći u ponedjeljak, 26. lipnja od 17 do 21 sati. Dobrodošli su veliki i mali ljudi te ljubimci.

U Ljetnom vrtu Savske 160  vas čekaju domaći OPG-ovci:

Arka delicija • breskve, maline, trešnje, pekmezi, sokovi, začini
Baba’s Masala Chai • egzotični čaj
Ekomedo • svježe vrcani bagrem, creska kadulja, promorska livada …
Horizont sirevi • delikatesni sirevi iz mini mljekare iz Koprivnice
Kod krokodila • grickalice za dobre zubiće
OPG “Ljubičin vrt” • namazi voćni i povrćni 
OPG Ćordaš-uzgoj Aronija • 100% sok od aronije, pekmez od aronije, čaj od bobica i lista… 
Opg Korade • eko višnje, šljiva rana okruglica
OPG Svijet Bilja i Etno udruga Lada • sjemenke, balzami, galenove kreme, tinkture i tonik od bilja iz Vlatkinog vrta
OPG Sokić • domaća tjestenina, pesto od medvjeđeg luka, začinska sol
OPG Zdenka Dodig • mladi slatki grašak 
Oraščić.raw  • sirovo slatko i slano
Slatko moje zeleno • mladi lukec, zeleno iz vrta, stevija, grah to go, grah u zrnu, batati
SUPER DANKO • Super Junački Maslac (kikiriki, buća, konoplja, sezam, lan, suncokret, him.sol, med/javorov sirup) 
Strudlmania  • sir, višnja, mak i orah u štrudlicama

Jul
3
Mon
MALI PLAC U VINTAGE LJETNOM VRTU @ Vintage Industrial Bar
Jul 3 @ 17:00 – 21:00

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/2022953077987969/

Ljetni Mali plac u vrtu Vintage Industrial Bara možete pronaći u ponedjeljak, 03. srpnja od 17 do 21 sati, a u tamo vas čekaju domaći OPG-ovci: Arka delicijaEkomedoHorizont sireviIris i Branimir delicijeKod krokodilaLeline prirodne mastiOPG Ćordaš-uzgoj AronijaOPG Svijet Bilja i Etno udruga Lada
OPG ŠenjugOPG Zdenka DodigRaw Smooth Superfood & VerVita HrvatskaSUPER DANKOStrudlmania

Ponesite košare!

Jul
24
Mon
Mali plac u Vintage vrtu @ Vintage Industrial Bar
Jul 24 @ 17:00 – 21:00

Još jedan ponedjeljak, još jedan Mali plac u Savskoj 160. Točnije, posljednji za ovu sezonu, no novi je već zapisan za ponedjeljak 21. kolovoza.

Vec četiri godine u kontinuitetu Mali plac stvara platformu koja na zanimljiv način promiće vrijednosti lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane. S fokusom na autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode, Mali plac okuplja preko  450 malih lokalnih proizvođača.

Od 17:00h pa do 21:00h dođite i danas do Savske ceste 160, popijte piće i provjerite što nude OPG-ovi:

Ghee people2people
• ghee, gheekiriki, kikiriki maslac, gheeksi, gheekeri, bučnica sa gheejem, štrudla od jabuka s gheejem

Horizont sirevi
• delikatesni sirevi iz mini mljekare iz Koprivnice

Iris i Branimir delicije
• beskvasni kruhovi, tahini namaz, peciva, fine štrudlice

OPG Svijet Bilja i Etno udruga Lada
• sjemenke, balzami, galenove kreme, tinkture i tonik od bilja iz Vlatkinog vrta

OPG Šenjug
• sokovi od drena, trnine, gloga, šipka

OPG Zdenka Dodig
• breskve, kupine, rajčice, krastavci, patlidžan, luk, blitva, mahune, grašak, blitva …

SUPER DANKO
• Super Junački Maslac (kikiriki, buća, konoplja, sezam, lan, suncokret, him.sol, med/javorov sirup)

Sep
16
Sat
Naša dobra hrana- Konferencija o održivosti prehrambenog sustava @ Kino Europa
Sep 16 @ 10:00 – 17:00

Konferencija o održivosti prehrambenog sustava

​Dvorana Müller, kino Europa, Varšavska 3, Zagreb

16.09.2017. od 10:00 – 17:00

​ZMAG Vas poziva na konferenciju o održivosti prehrambenog sustava gdje ćemo se zajedno baviti temama održive proizvodnje hrane i potrebom veće osviještenosti o nutritivnoj vrijednosti hrane i načinima kako dolazi na naš stol. Pričat ćemo o potrebi povezivanja kupaca i proizvođača u razne oblike lanaca kratke opskrbe, solidarne modele međusobne podrške i brige jednih za druge. Predstavit ćemo inovativne i održive metode u proizvodnji hrane koje koriste naši ekološki poljoprivrednici.

Na konferenciji će biti i riječi o destruktivnim posljedicama koje industrijska poljoprivreda sa svojim zagađenjem i kontrolom prehrambenog sustava ostavlja na okoliš i planet, kvalitetu života i zdravlje ljudi.

​Dođite na događanje NAŠA DOBRA HRANA kako bismo svi zajedno istražili putove odnosa prema hrani koji su dobri prema vrijednosti proizvođača i zdravlju kupaca, koji su dobri prema životu u tlu u kojem raste naša hrana i ukupnom ekosustavu čiji smo svi dio.

Posebna poslastica konferencije NAŠA DOBRA HRANA projekcija je filma:

​INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE

U petak, 15.09.2017., u 19:00 u kinu Grič, Jurišićeva 6, dugometražni dokumentarni film INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE provest će nas kroz niz stvarnih priča i živih primjera iz SAD-a koji ukazuju na to kako se permakultura primjenjuje u praksi te koji blagotvorni i održivi rezultati nastaju i ostaju iz korištenja njenog dizajna. Zagreb će posjetiti redatelj filma COSTA BOUTSIKARIS s kojim će nakon projekcije biti upriličen razgovor s publikom. Film INHABIT je inspirativna priča o promjeni svijeta na bolje, ovdje i sada.

Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik. Razgovor s redateljem filma Costom Boutsikarisom će biti na engleskom jeziku.

GOSTI KONFERENCIJE (subota, 16.09.2017., kino Europa):

Anita Šupe, nutricionistica i autorica knjige “Istine i laži o hrani”

Ranko Tadić, zadruga AgriBioCert iz Omišlja i predsjednik udruge EKO LIBURNIA, Rijeka

Costa Boutsikaris, redatelj filma INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE

Željko Iličić, OPG Biomara Iličić, biodinamička i ekološka proizvodnja hrane

Nikolina Pokupec, OPG Pokupec i Njam Njam distribucija,

Rodoljub Džakula, OPG Džakula, ekološko stočarstvo

Marijan Butković, projekt Kliconoša – urbana farma za mikro i baby povrće

Irena Borovina, udruga Vestigium (Zagreb)

Vesna Lokas, GSR Zapad (Rijeka)

Dražen Šimleša, Zadruga za dobru ekonomiju

 

ULAZNICE po cijeni od 70kn možete kupiti preko sustava ENTRIO putem linka:
https://www.entrio.hr/event/nasa-dobra-hrana-konferencija-o-odrzivosi-prehrambenog-sustava-4398

Leave a Reply