OD 4.7. DO 15.7. 2016
Obogatite svoj ljetni odmor s tjelesno fizičkim, plesnim i kreativnim radionicama. Radionice će voditi izvrsni pedagozi. Dođite na prekrasan otok Vis!
Radionice su također za djecu! POGODNO ZA SLOVENSKO HRVATSKO I ENGLESKO GOVOREĆE OSOBE…
– Pružamo POMOĆ KOD ORGANIZACIJE SMJEŠTAJA i tako omogućavamo povoljnije cijene za Vaš odmor. –
Cijena po osobi može varirati od 15€ do 20€ po noći. Ovisno o broju osoba koje bi podijelili apartman ili sobu.
Zbog termina, koji će se odvijati u visokoj sezoni, potrebno je što prije javiti interes u vezi smještaja te podnijeti prijavu i uplatiti rezervaciju.
5% popusta na registraciju do 10.06.2016.
Za dodatne informacije smo dostupni:
+ 386 (0) 40 171 828
isolaissa@gmail.com
Na otoku postoji mogučnost najama soba ili apartmana. Moguće je iznajmiti sobu za jednu, dvije ili više osoba. Približne cijene za sobe u sezoni kreču se u rasponu od 30-45 eura na sobu (2 osobe), ovisno o broju osoba i ostalih komoditeta. Cijene apartmana se kreću od 50 eura dalje. Što se tiče smještaja, obratite se na turističku agenciju Paiz ili druge agencije (hotele) navedene u nastavku.
KAKO DO OTOKA?
Na Vis se može doći trajektom ili brzim gliserom (katamaran) iz Splita. Vožnja traje 2 sata trajektom i 1,5 sata katamaranom. Ako putujete automobilom, biciklom ili kućnim ljubimcem, preporučujemo da koristite trajekt. Molimo provjerite web stranice pomorsko prometnih operatera za informacije o rasporedu. Cijena po osobi je cca 7 eur i za auto cca 50 eur.
trajekt – JADROLINIJA
katamaran – KAPETAN LUKA
JOGA ODMOR NA PRELIJEPOM OTOKU VIS
18.7. – 31.7. 2016
Joga odmor na prekrasnom otoku Visu. Ako želite mir, biti okruženi zelenilom, prskanjem valova i ljetnom bezvremenošću, pridružite nam se.
Možda imate dovoljno svakodnevnih briga i stresa koji vas oduzima od harmonije sa samim sobom? Ili ste umorni od buke i gradskog života?
Nudimo Vam da provedete vrijeme i trening koji će vam omogućiti da se nađete u kontaktu sa svojim unutarnjim potencijalima, ojačate svijest o sebi i opustite um i tijelo. Prepustiti ćemo se harmoniji prirodnih resursa – vode, zraka, sunca, pokrajine otoka i zdrave hrane.
Ujutro i navečer ćemo posvetiti meditativnoj jogiskoj vježbi (5 sati joge dnevno), fokus će biti na uspostavljanju kontakta između kretanja tijela i daha, pronalaženje fokusa i učenje tehnika koje omogućuju fokus unutarnjeg iskustva. Dobrodošli!
……………………………………
– Također pružamo pomoć u organiziranju smještaja i hrane, te u ovom slučaju, omogućamo povoljnije cijene za Vaš odmor. –
Cijene paketa (osim paketa “joga oddih”) mogu biti niže od navedenih, ovisno o broju prijava.
5% popusta na registraciju do 15.06.2016
PRIJAVNICU VAM ŠALJEMO PREKO MAILA
……………………………………
PROGRAM:
Praksa će se provoditi na raznim mjestima u prirodi, i pored grada Visa. Program će se provoditi kroz 2,5 sata ujutro i 2,5 sata u večernjim satima. U međuvremenu, bit će vremena za ručak i slobodno vrijeme.
08h-10h jutarnji program
13h – 15h ručak
18h15 – 20h15 večernji program
POMOĆ KOD ORGANIZACIJE SMJEŠTAJA:
Cijena po osobi može varirati od 15€ do 20€ po noći. Ovisno o broju osoba koje bi podijelili apartman ili sobu.
Zbog termina, koji će se odvijati u visokoj sezoni, potrebno je najkasnije do 15.6. javiti interes u vezi smještaja te podnijeti prijavu i uplatiti rezervaciju.
Za dodatne informacije smo dostupni:
+ 386 (0) 41 390 572
+ 386 (0) 40 171 828
isolaissa@gmail.com
Organizacija: institut KUS & LILI s.p.
|
||
|
Zagrebački biciklisti i zimi bicikliraju na posao, braneći svjetsko prvo mjesto
Inicijativa Winter bike to work day pokrenuta u Kanadi slavi ove godine peti rođendan, a Zagreb predano sudjeluje i pobjeđuje, već treću godinu za redom!
U petak, 10. veljače, na međunarodni Dan zimske vožnje biciklom na posao, stanovnici gradova diljem svijeta se “obvezuju” voziti biciklom na posao barem taj dan, bez obzira na vremenske prilike. Zagreb je 2015. i 2016. godine odnio pobjedu zahvaljujući najvećem broju prijava i značajnoj gužvi biciklista na ulicama, unatoč hladnoći, a ove je godine ponovno na vodećem mjestu!
Novost u ovogodišnjem natjecanju je posebno rangiranje sudjelovanja fakulteta, a Zagreb ni u tome ne zaostaje. Naime, među 25 najboljih nalazi se čak 5 fakulteta zagrebačkog sveučilišta što dokazuje da je bicikl kao prijevozno sredstvo sve popularniji. No, prijaviti se mogu svi građani, organizacije, fakulteti i škole u Hrvatskoj.
“Građani se mogu prijaviti na web stranici www.winterbiketoworkday.org ispunjavanjem kratke ankete i “obvezati” se da će barem u petak 10. veljače na posao, fakultet ili u školu ići biciklom”, rekao je Goran Lampelj iz Sindikata biciklista. Sindikat biciklista za taj dan najavljuje male poticajne akcije i poziva što veći broj građana na uključivanje. “U petak u jutarnjim satima na gradskim ulicama ćemo nagraditi hrabre zimske bicikliste Bio&bio poklonima i zahvaliti što voze i u zimskim uvjetima”, najavio je Lampelj, a akciju podržava i sustav javnih bicikala Nextbike.
Iz Sindikata biciklista pozivaju sve da im se priključe 10. veljače u vožnji bicikla bez obzira na vremenske prilike, ali i da što češće voze bicikl jer je to ekološki, jeftin i zdrav način kretanja gradom koji je inače zakrčen prometom od oko 400.000 motornih vozila.
Greenpeace Hrvatska, Sindikat biciklista i Zelena akcija ovu nedjelju organiziraju masovnu biciklističku vožnju kroz Zagreb s ciljem osvještavanja o održivim oblicima kretanja i zaustavljanju klimatskih promjena. Ovo je prvi veliki klimatski prosvjed u Hrvatskoj, kojim započinje val povezanih događanja u ostatku svijeta pod kapom pokreta Break Free.
Kreće se u 16:00 iz dvorišta Tehničkog muzeja, završetak je u Močvari gdje će nastupiti Zli bubnjari, Vibrica, Sara Renar, Miki Solus i DJ Sergio.
Očekuje se oko 1000 ljudi. Postoji mogućnost da najaviš?;)
Info: http://www.mochvara.hr/
Vesela i eko vijest za stanovnike Savske ceste, i okolice. U petak 19. svibnja od 16:00 do 20:00 sati u ljetnom vrtu Vintage Industriala održat će se ‘Mali plac’ – tržnica lokalne, organske hrane koja okuplja male proizvođače, a od svog početka puno je više od ”placa”. To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjena zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Mali plac je osmišljen kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača.
“Želja nam je to povezivanje učiniti zabavnim i kreativnim događanjem te Vas potaknuti da osobno upoznate ljude koji proizvode hranu i iz prve ruke doznate sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje. Ovdje se odnos temelji na povjerenju.” – Jelena Mikin
U sklopu prvog Malog placa u Vintage vrtu, predstavit će se oko 20 izlagača. Bit će tu prava šuma proizvoda; pekmezi, sirevi, voćni i povrtni namazi, sezonsko eko voće i povrće, prirodna kozmetika, beskvasni kruh, grickalice….
Koje sve točno izlagače očekujemo sutra u Vintage vrtu od 16:00 sati, pogledajte na Facebook eventu: http://bit.ly/2qVnoke
Općenito o Malom placu http://www.mali-plac.org/o-nama/
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1950763285199682/
Pravi ljetni Mali plac u vrtu Vintage Industrial Bara možete pronaći u ponedjeljak, 26. lipnja od 17 do 21 sati. Dobrodošli su veliki i mali ljudi te ljubimci.
U Ljetnom vrtu Savske 160 vas čekaju domaći OPG-ovci:
Arka delicija • breskve, maline, trešnje, pekmezi, sokovi, začini
Baba’s Masala Chai • egzotični čaj
Ekomedo • svježe vrcani bagrem, creska kadulja, promorska livada …
Horizont sirevi • delikatesni sirevi iz mini mljekare iz Koprivnice
Kod krokodila • grickalice za dobre zubiće
OPG “Ljubičin vrt” • namazi voćni i povrćni
OPG Ćordaš-uzgoj Aronija • 100% sok od aronije, pekmez od aronije, čaj od bobica i lista…
Opg Korade • eko višnje, šljiva rana okruglica
OPG Svijet Bilja i Etno udruga Lada • sjemenke, balzami, galenove kreme, tinkture i tonik od bilja iz Vlatkinog vrta
OPG Sokić • domaća tjestenina, pesto od medvjeđeg luka, začinska sol
OPG Zdenka Dodig • mladi slatki grašak
Oraščić.raw • sirovo slatko i slano
Slatko moje zeleno • mladi lukec, zeleno iz vrta, stevija, grah to go, grah u zrnu, batati
SUPER DANKO • Super Junački Maslac (kikiriki, buća, konoplja, sezam, lan, suncokret, him.sol, med/javorov sirup)
Strudlmania • sir, višnja, mak i orah u štrudlicama
FB EVENT: https://www.facebook.com/event
Ljetni Mali plac u vrtu Vintage Industrial Bara možete pronaći u ponedjeljak, 03. srpnja od 17 do 21 sati, a u tamo vas čekaju domaći OPG-ovci: Arka delicija, Ekomedo, Horizont sirevi, Iris i Branimir delicije, Kod krokodila, Leline prirodne masti, OPG Ćordaš-uzgoj Aronija, OPG Svijet Bilja i Etno udruga Lada,
OPG Šenjug, OPG Zdenka Dodig, Raw Smooth Superfood & VerVita Hrvatska, SUPER DANKO, Strudlmania…
Ponesite košare!
Još jedan ponedjeljak, još jedan Mali plac u Savskoj 160. Točnije, posljednji za ovu sezonu, no novi je već zapisan za ponedjeljak 21. kolovoza.
Vec četiri godine u kontinuitetu Mali plac stvara platformu koja na zanimljiv način promiće vrijednosti lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane. S fokusom na autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode, Mali plac okuplja preko 450 malih lokalnih proizvođača.
Od 17:00h pa do 21:00h dođite i danas do Savske ceste 160, popijte piće i provjerite što nude OPG-ovi:
Ghee people2people
• ghee, gheekiriki, kikiriki maslac, gheeksi, gheekeri, bučnica sa gheejem, štrudla od jabuka s gheejem
Horizont sirevi
• delikatesni sirevi iz mini mljekare iz Koprivnice
Iris i Branimir delicije
• beskvasni kruhovi, tahini namaz, peciva, fine štrudlice
OPG Svijet Bilja i Etno udruga Lada
• sjemenke, balzami, galenove kreme, tinkture i tonik od bilja iz Vlatkinog vrta
OPG Šenjug
• sokovi od drena, trnine, gloga, šipka
OPG Zdenka Dodig
• breskve, kupine, rajčice, krastavci, patlidžan, luk, blitva, mahune, grašak, blitva …
SUPER DANKO
• Super Junački Maslac (kikiriki, buća, konoplja, sezam, lan, suncokret, him.sol, med/javorov sirup)
Konferencija o održivosti prehrambenog sustava
Dvorana Müller, kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
16.09.2017. od 10:00 – 17:00
ZMAG Vas poziva na konferenciju o održivosti prehrambenog sustava gdje ćemo se zajedno baviti temama održive proizvodnje hrane i potrebom veće osviještenosti o nutritivnoj vrijednosti hrane i načinima kako dolazi na naš stol. Pričat ćemo o potrebi povezivanja kupaca i proizvođača u razne oblike lanaca kratke opskrbe, solidarne modele međusobne podrške i brige jednih za druge. Predstavit ćemo inovativne i održive metode u proizvodnji hrane koje koriste naši ekološki poljoprivrednici.
Na konferenciji će biti i riječi o destruktivnim posljedicama koje industrijska poljoprivreda sa svojim zagađenjem i kontrolom prehrambenog sustava ostavlja na okoliš i planet, kvalitetu života i zdravlje ljudi.
Dođite na događanje NAŠA DOBRA HRANA kako bismo svi zajedno istražili putove odnosa prema hrani koji su dobri prema vrijednosti proizvođača i zdravlju kupaca, koji su dobri prema životu u tlu u kojem raste naša hrana i ukupnom ekosustavu čiji smo svi dio.
Posebna poslastica konferencij
INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE
U petak, 15.09.2017., u 19:00 u kinu Grič, Jurišićeva 6, dugometražni dokumentarni film INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE provest će nas kroz niz stvarnih priča i živih primjera iz SAD-a koji ukazuju na to kako se permakultura primjenjuje u praksi te koji blagotvorni i održivi rezultati nastaju i ostaju iz korištenja njenog dizajna. Zagreb će posjetiti redatelj filma COSTA BOUTSIKARIS s kojim će nakon projekcije biti upriličen razgovor s publikom. Film INHABIT je inspirativna priča o promjeni svijeta na bolje, ovdje i sada.
Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik. Razgovor s redateljem filma Costom Boutsikarisom će biti na engleskom jeziku.
GOSTI KONFERENCIJE (subota, 16.09.2017., kino Europa):
Anita Šupe, nutricionistica i autorica knjige “Istine i laži o hrani”
Ranko Tadić, zadruga AgriBioCert iz Omišlja i predsjednik udruge EKO LIBURNIA, Rijeka
Costa Boutsikaris, redatelj filma INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE
Željko Iličić, OPG Biomara Iličić, biodinamička i ekološka proizvodnja hrane
Nikolina Pokupec, OPG Pokupec i Njam Njam distribucija,
Rodoljub Džakula, OPG Džakula, ekološko stočarstvo
Marijan Butković, projekt Kliconoša – urbana farma za mikro i baby povrće
Irena Borovina, udruga Vestigium (Zagreb)
Vesna Lokas, GSR Zapad (Rijeka)
Dražen Šimleša, Zadruga za dobru ekonomiju
ULAZNICE po cijeni od 70kn možete kupiti preko sustava ENTRIO putem linka:
https://www.entrio.hr/event/na
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.