Tribe / Block Party

When:
5. July 2019. @ 16:00
2019-07-05T16:00:00+02:00
2019-07-05T16:15:00+02:00
Where:
Rojc, Pula
Ljudevita Gaja 3
52100 Pula
Croatia

TRIBE / Block Party cjelodnevna je manifestacija u unutarnjem dvorištu društvenog centra Rojc u Puli.
Šareni program sadržava dvije izložbe domaćih i stranih autora u dvorištu Rojca i u Dnevnom boravku Rojca. U dvorištu Rojca izlažu: Bad Taste, DIK kolektiv, Nataša Berk, Igor Dražić, Anna Gaspotić, Petra Gardijan, Iva Horvat, Edna Jurcan, Lea Komel, Marko Krnjajić, Iva Kuzmanovic, Slaven Legović, Oleg Morović, Aleksej Orel, Petra Pletikos, Vilenia, Ivana Vojnić Vratarić, Marko Vojnić i Zolferino, dok u Dnevnom boravku Rojca na izložbi (De)Konstrukcija ženske perspektive izlažu: Anna Gaspotic, Dora Ramljak, Dunja Verbič i Milica Macanović.

Osim izložbe sastavni dio block partya je glazbeni dio na kojem će se predstavili kolektivi iz DC Rojca te i gosti iz Italije:
BukaNoise collective (Pula)
Foreigners Everywhere (Pula-Zagreb)
Roots A Spread (Bologna-Bolzano)
Warrior Charge Soundsystem (Udine)
Prancing D (Zagreb)
Rafiki Selector (Pula)

Block party ili ulična zabava ima svoje posebno kulturno značenje u revitalizaciji međuljudskih odnosa koji započinju sa
prvim susjedima.

Publika cijeli dan može uživati u glazbi, izložbama te upoznati nekog novog korisnika Rojca, uspostaviti suradnju s njim ili novo prijateljstvo.

Na takav način voljeli bi približiti širu javnost u rad i vrline potencijala DC Rojca kao jednog od inkubatora nezavisne scene grada Pule.

Sadržaji manifestacije biti će popraćen live streamingom na Radio Rojcu.

Warrior Charge Soundsystem (Udine – Italia) postoji od 2006. godine te je pionir soundsystem kulture u Friuliju. Iako pod tim imenom djeluju od 2006 god. aktivnost im je puno starija, povezana unutar skovtersko anarho-punk scene u friuliju (ita). Cilj im je širiti pozitivnu ali i buntovnu poruku, surađivati sa drugim soundsystemima, glazbenicima i ljudima koji pokušavaju stvarati bolji svijet. Od 2006. djelili su pozornicu sa mnogobrojnim akterima dub scene poput jah Shake, Zion Traina, Aba Shantia, Channel One-a, Inner Terrestriala, Vibronicsa i dr. Nastupali na brojnim festivalima kao sto su Zion Station, Festintenda, heartical vibes, Dub Gate, Seasplash i dr. te organizirali mnogobrojne vlastite evente.

Roots A Spread (Bologna/Bolzano – Italia) je kolektiv selektora, mc-jeva i aktivista koji imaju dva cilja u svojem djelovanju. Prvi je cilj pomaganje političkim zatvorenicima benefitima preko reggae glazbe po partjima, skvotovima i drugim slobodarskim drustvenim prostorima, a drugi je snimanje vinilnih sessiona kako bi prosirili snagu reggae glazbe koja daje snagu ljudima, posebno onima koji se bore za slobodu po cijlom svijetu. Vrlo aktivni po skvotovima i drustvenim centrima po Italiji. Dio kolektiva koji dolaze iz Bologne ima korijene u anarho punk sceni preko benda Gandhi Kamikaze koji je neka vrsta proto Roots A Spreada, a dio iz bolzana je osim RAS kolektiva i dio Botheration HI FI familije te i vodi radio emisiju Mountain Top Reggae Station na slobodarskom radiju Tandem.

BukaNoise Collective (Pula) djeluje na podrucju suvremene umjetnosti i to na vise fronta, likovna umjetnost, izvedbena umjetnost, suvremeni ples, film i video te autorskom glazbom i dj kulturom. Pod tim imenom nastupaju od 2016., iako im počeci sežu jos na prvim Media Mediterranea festivalima krajem 90tih. Kroz back to back djing i vjing mijesaju vise glazbenih stilova, prvenstveno baziranih na zvuk ranijih 2000tih. poput etiketa Ninja Tune, !K7 i Warp Records.

Foreigners Everywhere (Pula-Zagreb) je A/V dub projekt odgojen na pulskoj punkerskoj i zagrebackoj skvoterskoj sceni. F.E. je spoj dub i punk zvuka prožet anarhističkim mislima. F.E. je frakcija BukaNoise collectiva i dio BarabaDub sound collectiva.

Prancing D (Zagreb) kaže za sebe: dj, osrednji tonac i dio pokućstva Medike u Zagrebu. Kada ne pušta glazbu vjerojatno negdje vuče kutije glazbene opreme. Njegov glazbeni odabir nisu “dub šlageri”, već samo nepoznati roots dub riddimi za koje još niste čuli, a najslađi su razlog dolaska na plesnjak. Dio je Foreigners Everywherea i BarabaDub Sound collectiva.

Rafiki Selector (Pula) nije steppas, nego steppers.

Leave a Reply