Distune vam predstavlja The Strange White on White

When:
2. April 2022. @ 20:00
2022-04-02T20:00:00+02:00
2022-04-02T20:15:00+02:00
Where:
Pogon kulture
Ul. Strossmayerova 1
51000
Rijeka
Cost:
60/80/100kn

Hrvatsko-američka indie americana reprezentacija The Strange se vraća u Rijeku predstaviti svoj posljednji EP “Not Now Not Ever”. U kombinaciji zadnjeg međunarodno etabliranog albuma “Echo Chamber” bend željan svirke sprema energičan live set.

Društvo na pozornici će im pratiti White on White i to u formi benda koji će ovim nastupom zaokružiti predstavljanje albuma “Out of Nowhere” i počastiti nas s novim pjesmama.

Kombinacija koja se ne propušta!

Ograničen broj ulaznica po cijeni od 60,00 kn pušten je u prodaju preko sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka, Cijena ulaznica do 27.3., 60,00 kn, od 28.03. do 1.4., 80,00 kn dok će cijena na dan koncerta iznositi 100,00 kn.

The Strange

The Strange, miljenici domaće i strane kritike, tri godine nakon međunarodno etabliranog albuma “Echo Chamber”, predstavljaju novi singl EP “Not Now Not Ever“.Jedno je savršeno jasno – hrvatsko-američka indie americana reprezentacija The Strange ne gubi elan, a svoju konzistentnu kvalitetu i vrhunsku svirku u ovim nemilim vremenima pretočili su u izvrstan EP kojim nas ne samo bacaju u trans svojom zaraznom energijom već i pojačavaju našu želju da ih se što prije ponovno čuje i u live varijanti.

Postavu grupe The Strange čine vrsni i vanserijski glazbenici iz bendova kao što su The Walkabouts, Bambi Molesters, My Buddy Moose i drugi. U bendu su Chris Eckman, Dalibor Pavičić, Luka Benčić, Matko Botić, Ištvan Širola, Jasmin Đečević, Andrej Jakuš i Ozren Žnidarić, a novi materijali snimljeni su u studiju G.I.S. Mateja Zeca gdje su se osjećali najležernije. Iza aranžmana pjesama stoji cijeli bend dok je za mastering zaslužan Denis Blackham, Skye Mastering (Škotska).

Po pitanju daljnjih diskografskih aktivnosti, The Strange ističu kako će nastaviti snimati EP ili singlove jer smatraju da je to prikladniji format koji paralelno prati njihov rad, a istovremeno se pažljivije sluša i posvećuje mu se više pažnje nego kod albuma gdje neke pjesme ostanu nepravedno zapostavljene.

Podsjetimo, novi materijal “Not Now Not Ever” dolazi na valovima uspjeha hvaljenog albuma “Echo Chamber” iz 2018. godine koji je bio magnet za domaće i inozemne glazbene kritičare, ali i za nagrade. Neki od uglednih glazbenih časopisa koji su hvalili “Echo Chamber” su Rolling Stone, Pitchfork i Mojo.

Što se nagrada tiče, The Strange su osvojili Rock&Off nagradu za izvođača godine 2019., bili su dobitnici natječaja Internacional Hrvatskog društva skladatelja sa svrhom promoviranja domaće glazbe na međunarodnom tržištu, a uz to su bili nominirani za nagradu IMPALA – European Independent Album of the Year.

White on White

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića, zaokružen u cjelinu albuma prvijenca ‘Out of Nowhere”.

Riječ je prvenstveno o glazbi prožetoj autobiografskim motivima i lirikom sredovječnog života, koju je u maniri suvremene americane aranžmanski uobličio producent i multiinstrumentalist Darko Terlević (The Siids).

Materijal s debitantskog albuma (nagrađenog Ri Rock statuom za 2019. u kategoriji ‘Nova nada’.) dosad su predstavila tri video broja za singlove ‘Mirage’, ’This War’ i ‘Grey Hair’, dok se usporedo sa svrikama nastavila plodna suradnja dvojice autora na pjesmama za sljedeći album s kojega su dosad objavljeni singlovi ‘Mirrors‘ (nagrađeno Ri Rock statuom za 2020. za najbolji video uradak – režija Filip Gržinčić) i ‘Happy hour’, ponešto življeg i dinamičnijeg zvuka.

Nastupi uživo pojačani su bendovskim momentom pa se autorskom dvojcu u svirci pridružuju Radoslav Tičić Paf na bas gitari, Edin Botić na bubnju te Antonija Braut kao prateći vokal, s time da je druženje na pozornici nužno dovelo do uključivanja ostatka benda u studijski rad na novim pjesmama.

Trenutno je bend u fazi intenzivnog rada na drugom albumu.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Hvala na razumijevanju i dobrodošli!

11. sezonu koncertnog programa Distune vam predstavlja sufinanciraju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Zaklada Kultura nova.

 

Leave a Reply