Chris Eckman na terasi Začarane Močvare!

When:
26. May 2020. @ 20:00
2020-05-26T20:00:00+02:00
2020-05-26T20:15:00+02:00
Where:
Klub Močvara
Trnjanski nasip bb
Zagreb
Chris Eckman: Harney County

Začarana Močvara predstavlja:
CHRIS ECKMAN (S.A.D./Slovenija)
ANJA KRAVANJA & SAMO KUTIN (Slovenija)
Utorak 26.5., 20:00
Lokacija: Močvarna terasa
Pretprodaja ulaznica

Močvara je 12.3. bila prisiljena zatvoriti svoja vrata publici i programima u klubu, međutim odustajanje od našeg djelovanja nije nam bila opcija i već istog dana predviđeni koncert ipak je održan u online formi. Ubrzo nakon toga počeli smo održavati svakodnevni online program uz koncerte, tribine, kazališni pa čak i dječji program. U tom nizu Začarana Močvara bila je na neki način predvodnica, jer je započela s radom svaki četvrtak, a i programi ostalih dana bili su joj bliski u svom intimnom, sobnom okruženju. A sada opet u Začaranoj Močvari imamo priliku prisustvovati izuzetnom koncertu kojim ponovno otvaramo Močvarinu koncertnu sezonu u samom klubu, u društvu Chrisa Eckmana, starog znanca zagrebačke publike i čudesnog slovenskog dua Anja Kravanja & Samo Kutin.

CHRIS ECKMAN (SAD/Slovenija)
Web: chriseckman.net

Izuzetno kreativan i aktivan glazbenik, Chris je karijeru počeo kao član legendarnog američkog benda The Walkabouts, jednog od prvih bendova koji su potpisali za kultni grunge label Sub Pop, nakon čega su ostvarili i značajnu međunarodnu karijeru. Surađivao je s nizom poznatih i raznolikih glazbenika, a neki od njih su i Brian EnoThe TindersticksThe Bambi Molesters, kao i članovi bendova R.E.M. i Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktivan u bendovima The Strange (s Daliborom iz The Bambi Molesters i svim članovima My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa i Murat Ertelom iz Baba Zula), DistanceLight & Sky (s belgijskim glazbenicima Chantal Acda i Eric Thielemansom), kao i u slovenskim The Frictions. Pored toga, Chris je jedan od vlasnika izdavačke kuće Glitterbeat Records, jedne od najznačajnijih world music izdavačkih kuća na svijetu koja je u nekoliko zadnjih godina objavila izvrsne i zapažene albume i višekratno bivala izabrana za najbolju diskografsku kuću tog žanra. Za ovu posebnu priliku Chris će nam svirati autorske pjesme s albuma “Harney County” i neke pjesme koje je izvodio s Walkaboutsima, a imat ćemo i ekskluzivnu priliku čuti kako zvuče nove pjesme.

ANJA KRAVANJA & SAMO KUTIN (Slovenija)
Web: anasamo.si

Ana Kravanja i Samo Kutin dugi niz godina jedni su od najznačajnijih predstavnika kreativne struje slovenske glazbene scene u okrilju žanrova poput folka, alternativnog rocka, impro i eksperimentalne glazbe. Dio su i poznatog benda Širom koji uspješno izmiče bilo kakvim žanrovskim etiketama, jer stvaraju glazbu kakvu niste imali prilike čuti do sada. Ovaj put, u svom solističkom projektu jednostavno nazvanim njihovim imenima, predstavljaju nam autorske pjesme uz pratnju glasova i mnoštva instrumenata poput violine, viole, çiftelija, zvončića, tampure brača, rezonatora i hurdy gurdya, koji savršeno nadopunjuju zvučnu sliku uz maštovite aranžmane, pune hipnotičkih slojeva, razigranih melodija i bajkovite atmosfere.  

Začarana Močvara je projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Leave a Reply