Çhâñt Élečtrónïqùe

When:
27. July 2021. @ 20:00
2021-07-27T20:00:00+02:00
2021-07-27T20:15:00+02:00
Where:
Klub Močvara
Trnjanski nasip bb
Zagreb
Cost:
50kn
 
çhâñt élečtrónïqùe je kolektiv producenata/ica i pjevača/ica koji dolaze iz pet različitih država sa dva kontinenta, sa zajedničkim interesom za istraživanje potencijala tradicijske glazbe i elektronike. Kolektiv je prošle godine objavio svoj album prvijenac Chant Electronique Vol. 1 na etiketi Rika Muzika. 
 
Projekt kojem su svojim talentima doprinijeli cijenjeni glazbenici hrvatske alternativne scene, Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić, može se opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom glazbom.
 
Album je odmah po izlasku zaintrigirao svjetsku world music javnost, pjesme s njega su emitirane na brojnim svjetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gdje ih je podržao i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o çhâñt élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u renomiranim svjetskim časopisima poput Songlinesa i The Quietusa.
 
Njihov prvi nastup u Hrvatskoj održat će se u Močvari, 27.7. (utorak) u okviru projekta ‘Vrelo Zvuka‘, posvećenog promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije. Nakon toga slijede koncerti na otoku Krku te gradovima Pazinu i Puli.

Leave a Reply