Contorture i CC u Attacku!

Ove nedjelje, 11. ožujka, bio sam u Attacku na koncertu bendova CC i Contorture.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola deset podij ispred pozornice prvi zauzima bend CC. Ovaj novi zagrebački bend postoji tek nešto više od godinu dana, nedavno su izdali svoj prvi EP „Wasteland“ koji možete poslušati ovdje: https://cchcpunk.bandcamp.com/releases, a uskoro se spremaju i na svoju prvu europsku turneju. Ova večer im je odmah krenula s problemima, već za vrijeme prve pjesme gitaristi puca žica na gitari, pa nakon podužeg saniranja problema nastavljaju dalje sa svojim repertoarom, ne bi li ubrzo došlo do novog problema, a to je bio prilično nepotreban konflikt između njega i jednog pohoditelja ovog punk događaja. U svakom slučaju, cijela ta relativno negativna spika je donekle spustila atmosferu, ali ih ipak na kraju taj njihov nabrijani hardcore punk zvuk s elementima metala izvlači i drugo poluvrijeme odrađuju prilično moćno i kvalitetno.

Nakon CC-a red je došao na bend Contorture. Ovaj švedski bend postoji već skoro deset godina, do sada imaju četiri izdanja i na ovoj europskoj turneji našao im se i Zagreb na listi gostovanja. Od ove četiri Šveđanke dobili smo oko dvadeset minuta divljeg i angažiranog d-beat crust zvuka.

Pošto im je set bio dosta kratak publika je tražila još, pa su nam na bisu odsvirale još dvije pjesme i cjelokupni događaj je završio već u jedanaest sati, nije ni to loše, ipak je u igri bila nedjelja.

Joža

https://www.facebook.com/cchcpunk/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/Contorture-753018094824740/?ref=br_rs

Leave a Reply