ZEZ festival 2024. tutnji Zagrebom s 10 izvođača kroz 4 lokacije

Zavod za eksperimentalni zvuk otkrio je lineup sedmog ZEZ Festivala koji će od 9. do 12. listopada brujati gradom kroz četiri različite lokacije. Posljedično privremenom zatvaranju njegova doma, KSET-a, ZEZ je primoran tutnjati gradom u neumornom traganju eksperimentalne zabave.

Otvorenje festivala 9.10. bit će u Močvari uz ljuti queer digital hardcore Deli Girls i slovenskog breakbeat mutanta SsmKOSK, dvije doze teške ne-gitarske-core glazbe, ameni, blastovi i 4-on-the-floor, a konfrontacijski live nastupi zagarantirat će da adrenalin ostane na visokoj razini do samog kraja večeri.

U četvrtak, 10.10. u Primarius craft pivovari čeka vas specijalni kolaborativni death industrial nastup čuvenih The Body i Dis Fig, koji su nedavno izbacili album Orchards Of A Futile Heaven, na kojem udružuju snage u istraživanju novih horizonta mračne i ranjive heavy glazbe. Lokalnu podršku pružit će im svježi zagrebački noise-kraut bend Naum Toga.

Treći dan, 11.10., u klubu Žarište ZEZ se vraća akustičnim tonovima uz Jelenu Popržan, poznate i prolifične violistice, vokalistice, improvizatorke i skladateljice te /kry iransko-bečki fusion trio predvođen svestranom klarinetisticom Monom Matbou Riahi.

Posljednji dan, u subotu 12.10., u AKC Attacku nastupa kinesko-američka producentica Otay:onii, sa svojom distinktnom kombinacijom klavira, glasa, performansa i ezoterične elektronike, nudeći jednu originalnu kombinaciju zapadnih i kineskih klasičnih izričaja, bizarnog popa i promišljene abrazivnosti.

Prije nje imat ćete šansu gledati etablirani bugarski prog-noise-rock sastav TDK, a poslije će za provod do kasno u noć biti zaduženi mladi lokalni dark ambient producenti Natalij4 i A’jitam Da’a, koji će vam pružiti live setove njihovih interpretacija digitalnog minimalizma popraćene generativnim vizualima vlastite radinosti.

Za sve dodatne informacije posjetite Facebook profil ZEZ- Zavod za eksperimentalni zvuk@zezfestival na Instagramu ili KSET-ovu web stranicu.

Ulaznice za sve festivalske dane i festivalske ulaznice u pretprodaji su dostupne isključivo preko sustava CoreEvent te će se moći kupiti i na ulazu na koncerte.

Leave a Reply