Fubar festival pozivi za online i offline glitch art program u 2024.

Fubar je cjelogodišnji program usmjeren na eksperimente i istraživanja u suvremenoj teoriji i praksi elektroničke umjetnosti s temom greške. Centralni festivalski tjedan odvija se u Zagrebu (klub MaMa & Pogon Jedinstvo), počinje prve subote u listopadu (5.-11. listopada 2024.) a ugošćuje diskusije, radionice, performanse te veliku skupnu izložbu.

Ovogodišnja, deseta i posljednja anualna festivalska produkcija fokusirana je na istraživanje i propitkivanje raznih praksi ARHIVIRANJA, a specifično arhivskih nedostataka i propalih pothvata za (samo)očuvanje novomedijske umjetnosti i kulture.

Ovaj poziv otvoren je prijedlozima online događanja te prijedlozima za glavni program zagrebačkog festivala; npr.: radionice novih medija, predavanja na temu greške, DIY elektroničke izvedbe, hibridna događanja i sl.

Festival pokriva troškove puta i honorira autorski rad u projektima odabranima za program.

Svi pozivi za sudjelovanje popisani su na poveznici: https://fubar.space/program

Rok za prijave prijedloga za glavni festivalski program: 30. srpnja 2024.

Rok za prijave prijedloga događanja u online programu: 30. rujna 2024.

Web stranica festivala s dodatnim informacijama i programima: https://fubar.space

Kontakt za upite: fubar@formatc.hr


Fubar je projekt Umjetničke organizacije Format C. Podržavaju ga brojni suradnici_e, autori_ce i umjetnici_e te mnogi programski i medijski partneri. Program financijski podupiru Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb i glitch art zajednica.

Leave a Reply