Trokut u Močvari na 31. Muzičkom biennalu Zagreb

Ove subote, 17. srpnja, bili smo u Močvari gdje se u sklopu 31. Muzičkog biennala Zagreb održao koncert ansambla Trokut.

Video zapis s koncerta.

 

“Ansambl Trokut osnovan je krajem 2018. godine pri Odjelu za jazz glazbu Fakulteta za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu (Austrija). Repertoar kvinteta čini autorska glazba sačinjena od kolaža unaprijed definiranih struktura, motiva te improvizacija inspiriranih modernom jazz, elektroničkom i rock glazbom. Melodije, harmonija i elektroničke teksture na tragu su izvođača poput Kneebodya, Radioheada, Boards of Canada, Madliba, Jaga Jazzista, Shai Maestra i glazbe ostalih izvođača izdavačke kuće ECM.
 
Članovi kvinteta su Ana Čop, vokalistica i klavijaturistica, Luka Čapeta za električnom gitarom, Hrvoje Kralj za električnom bas-gitarom, Jerko Jurin za bubnjevima i Jaka Arh, tenor-saksofonist zadužen i za efekte i elektroniku. Na MBZ-u Trokut iznimno nastupa u formaciji kvarteta, bez pjevačice Ane Čop.
 
Do sada su nastupali u Hrvatskoj i Sloveniji, a u jesen 2020. objavili su album Shapeless, za nakladnika Rika Muzika iz Londona, za koji su nominirani za nagradu „Porin“; kao skupina, nominirani su za nagradu „Rock&Off“ u kategoriji Jazz&Off.”
 
photos & video by Joža
 

Leave a Reply