Zabava u lipnju uz Distune programe

Kako su se donekle stabilizirali uvjeti došlo je vrijeme za ponovni izlazak i uživanje u glazbenim poslasticama. U naredna tri vikenda spremili smo programsku kombinaciju: od festivala preko cjelovečernjeg koncerta do jubilarnog sajma ploča.

Drugim riječima, osam sjajnih glazbenika i glazbenica, lepeza žanrova, blizina mora ili pak centar grada… rekli bi napokon se (o)kreće.

Krk Etno Fest: Pul Kaštela

Zajedno s novim partnerom, udrugom Kreativni Krk pokrenuli smo novi festival.

Ovaj put u fokusu su etno i world music ispod zidina Frankopanskog kaštela.

Za svoje prvo izdanje koje je na rasporedu u petak, 11.6. i u subotu 12.6. glazbene goste čini kombinacija renomiranih imena do premijernih gostovanja.

Veliko nam je zadovoljstvo dolazak Tamare Obrovac koja i otvara festival. Ovoga puta će nas počastiti u formi dueta: Tamara Obrovac glas i Uroš Rakovec gitara / mandola. Tamarine vokalne bravure ne treba posebno predstavljati, njen je glas jednako efektan dok pjeva melodijske linije ili u izvođenju nesputanih improvizacija, dok Uroš svojim izvedbama, stvarajući fine harmonijsko-melodijske strukture, isijava neku duboku unutrašnju snagu koja savršeno zaokružuje njene autorske i izvodilačke zamisli.

Na svoj prvi krčki nastup ikada, dolazi folk rock bend Ogenj iz Koprivnice sa svježim

albumom “Si kak jen”. Prilika je to za uvjeriti se da uz novu dimenziju, odnosno nove članove Ogenj sada promišlja na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte. 

Jedna od najistaknutijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i promotorica kantautorske scene u autorskom programu “Začarana Močvara” Nina Romić, otvoriti će drugi dan festivala. Nina nastupa s Jelenom Galić na bass gitari/kontrabasu a i u pripremi je i njen novi album čije ćemo obrise imati priliku čuti na ovom koncertnom gostovanju.

Sad već stalni gosti Krka, etno skupina iz Pazina,Veja zatvara festival. Oni na moderan način istražuju i izvode tradicijsku glazbu istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Ulaznice su dostupne u Dallas music shopu Rijeka i preko sustava Entrio po pretprodajnoj cijeni od 60,00 kn, a na dan koncerta cijena se diže na 80,00 kn. Također, u prodaji su i festivalske ulaznice po cijeni od 100,00 kn

Krk Etno Fest: Pul Kaštela je financijski podržan i od strane Primorsko-goranske županije, Grada Krka, HUZIPa i TZ Grada Krka.

Music ON!

Cjelovečernji koncert s probranom žanrovskom lepezom glazbenika otvorenih za sve generacije. Četiri sjajna benda za četiri sata zabave u samome centru grada. Subota, 19.6. na trgu Riječke rezolucije glazba je ON! Potvrda za to je i line up.

Koncert otvaraju domaći dečki, The Black Room. Za vrijeme lockdowna inspiracije im nije manjkalo, dapače u pripremi je izlazak novog albuma. Upravo će ovaj nastup biti i live test kako za nove stvari tako i podsjetnik na malo starije.

Svemirko pred svoju vjernu fan bazu priprema svojevrsni bestof set sastavljen od uspješnica s albuma “Vanilija” i “Tunguzija”. Ujedno, riječka će publika imati i prva priliku čuti uživo izvođenje stvari s novog, aktualnog albuma “Skalamerija”.

Grupa GRAD osnovana je 1985. godine u Rijeci i spada u onaj uski krug bendova koji su svakim novim albumom držali korak s recentnom svjetskom rock produkcijom. Grad je najveći ”mali” hrvatski rock bend. Nakon preduge pauze u kojoj su članovi benda bili aktivni u drugim projektima, evo ih nazad, s novim materijalom, svježi i nabrijani!

Elektro mašina ABOP na krilima svog zadnjeg hvaljenog albuma vraća se u Rijeku udariti finalni koncertni krešendo. Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Upravo u ovim nesigurnim vremenima glazba ne smije stati nego naprotiv, ona može biti pokretač dobrog duha, ali i novih ideja. Stoga je i program Music ON! zamišljen kao spoj lepeze u kojoj se izmjenjuju i nadopunjavaju glazbeni žanrovi na pozornici i sve dobne skupine u publici.

Ulaznice su dostupne u Dallas music shopu Rijeka i preko sustava Entrio po pretprodajnoj cijeni od 65,00 kn, ako ih ostane, na dan koncerta cijena se diže na 90,00 kn.

Music ON! organizira Distune promotion u suradnji s tvrtkom Promocija d.o.o., a financijski je podržan i od strane Grada Rijeke – odjela za kulturu te HUZIPa.

Važno je napomenuti da su oba programa (Krk Etno Fest i Music ON!)dio akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije “Jer svirati se mora” što znači i provedbu u limitiranom kapacitetu uz poštivanje svih mjera HZJZ. Drugim riječima posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid (PCR test ili slične potvrde o cijepljenju), no osobama s povišenom temperaturom i sličnim simptomima ulaz nije dozvoljen.

Sajam Ploča

Zadnja subota u mjesecu (26.6.) je rezervirana za jubilarno izdanje sajma ploča. Petnaesti put po redu Kružna ulica (u slučaju lošeg vremena sajam se održava u obližnjem klubu Palach) postaje mjesto susreta, druženja, slušanja i razgovora na temu gramofonskih ploča.

Već uhodani ritual koji uključuje: cjenkanje, žicanje, zamjenu li jednostavno “škicanja” uz neizostavnu glazbenu podlogu koja će i ovoga puta biti specifična. Za ovu priliku pripremili smo i svoj “posebni” štand s ponekim iznenađenjem. A da bude sve u znaku broja 15, pobrinuli su se sami izlagači kojih je ovoga puta i najviše do sad, točno 15.

Vizualne identitete za svaki program potpisuje dizajnerski dvojac, Radnja.

I za kraj nam ne preostaje ništa drugo nego vas pozvati na lipanjsku zabavu u naredna tri vikenda.

Dobrodošli!

 
 
Distune promotion

Instagram

Leave a Reply