Attackova tvornica – proljetno- ljetni ciklus – poziv na prijave

Attackova tvornica poziva sve zainteresirane na prijavu za proljetno – ljetni ciklus radionica! U paketu u lipnju možete sudjelovati i naučiti nešto na radionicama street art-a, vj-innga i izrade plakata/vizuala.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na slijedećoj poveznici: https://bit.ly/3fra1mN

Prijave se zaprimaju do 30.05.2021!
Program se odvija u prostorima udruge u Medici, Pierottijeva 11.

Radionice će se održavati prema slijedećem rasporedu:
*Radionica VJ-inga – 02-04. lipnja 2021 od 18.00 – 21.00
*Radionica street art-a – 04 i 05; 11.i 12. lipnja od 17.00 – 20.00
*Radionica izrade plakata/vizuala i osnova rada u digitalnom programima za obradu – 15.-18. lipnja od 18.00 – 20.30

Ovaj događaj je dio kampanje Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu u koji smo uključeni kao članica Platforme Upgrade

https://bit.ly/3c1sci3

https://attack.hr/attackova-tvornica-4/

https://www.platformaupgrade.com/o-nama/

https://www.facebook.com/platformaupgrade

**********************************

O RADIONICAMA

RADIONICA VJ-INGA

Radionica VJ-inga osmišljena je kao uvod u svijet video preformansa . Radionica je usmjerena na osnovne i početničke pristupe VJ-ingu i projekcijskom mapiranju. Na taj način je otvorena za sve početnike/ce bez potrebe poznavanja određenog softwarea. Cilj radionice je proći cjeli proces jednog VJ-ing performansa, od ideje, stvaranja scenografije, video klipova pa do samog nastupa. Metode rada temelje se na teoretskim uvodnim predavanjima o različitim softwareima i hardwareima koji se koriste u samom procesu stvaranja. Drugi praktični dio radionice obuhvaća razradu ideje, crtanje skica, izrada i postavljanje scenografije, izrada video materijala, metode mapiranja projekcija.

Voditelj radionice: Ivan Pavin

STREET ART RADIONICA

Radionica street arta namijenjena polaznicima/cama zainteresiranima za vizualne umjetnosti koje svrstavamo pod zajednički termin street arta. Radionica će kroz 6 termina polaznicima/cama dati osnovna teorijska, kreativna i praktična znanja iz tehnika izrade naljepnica (stickersa), „paste up“-ova (plakata), grafita (crtanje sa sprejem te crtanje skica) i šablona.
Kreativni dio radionice obuhvatiti će osmišljavanje motiva, dizajna i skica od strane samih polaznika/ca radionice.
Prilikom izrade naljepnica, fokus je na više različitih tehnika izrade kao što su manualne (direktno crtanje željenog motiva na samoljepljivi papir ili foliju), crtanje motiva i prebacivanje motiva u digitalni format, tisak (printanje) i izrezivanje.
Pri izradi „paste up“-ova polaznici/ce će ručno ocrtavati motive na papir male gramaže te uz pomoć ljepila za tapete lijepit motive na željenu podlogu.
U garffiti dijelu upoznati će se s različitim vrstama i stilovima grafita, tehnikama crtanja skica i prenošenja željene skice na zid. U praktičnom dijelu polaznici/ce će crtati vlastite motive na drvenim pločama pomoću sprejeva uz što će imati priliku isprobati kapice raznih debljina (fat cap, skinny cap).

Izrada šablona je jedan od popularnijih načina izrade motiva u street artu. Šablona se izrađuje tako da se željeni motiv prenese na podlogu (karton) kako bi se potom izrezali željeni oblici koji se naknadno uz pomoć boje u spreju prijenose na određenu podlogu (zid, papir, drvo, metal i sl).

Voditelj radionice: Mario Miličić

 

RADIONICA IZRADE PLAKATA/VIZUALA I OSNOVA RADA U DIGITALNIM PROGRAMIMA ZA OBRADU

Radionica izrade plakata(vizuala) i upoznavanja rada u digtalnim programima za obradu namijenjena je polaznicima/cama zainteresiranima za vizualne umjetnosti i grafički dizajn, a koji/e žele naučiti izrađivati vizualne identitete i rad u programima za uređivanje istih. U današnjem suvremenom društvu sve je veća potreba za znanjem iz digitalnog dizajna i dostupnih programa, kako bi se promovirali programi/proizvodi kroz Internet oglašavanje, društvene mreže i sve druge modele modernog promoviranja. Ova radionica fokusira se na izradu vizualnih identiteta za kulturne programe i programe u kreativnim industrijama. Znanje izrade dizajna vizuala je korisno posjedovati zbog približavanja ideje određenih programa publici. Kroz motive, boje i poruku najbrže se postiže interes među publikom za određeno događanje, program, proizvod. Takvo znanje je primjenjivo na dnevnoj bazi, od dizajniranja pamfleta, letaka, časopisa, fanzina, plakata, etiketa za razne proizvode, dizajna internetskih stranica, pa sve do dizajniranja logotipa za udruge, firme i druge organizacije.

Radionica će kroz 4 termina polaznicima/cama dati osnovna teorijska, kreativna i praktična znanja. Tako će polaznici/e biti upoznati s osnovama korištenja Photoshopa, formatima fotografija, navigacijom kroz Photoshop i upoznavanje s izbornicima. Izrađivati će se kolaži kao prijedlozi vizualnih rješenja, obrađivati i korektirati boje i kontraste. Polaznici/e će dobiti znanje o rezoluciji, rezanju, korigiranju, transformiranju, warping i promjeni veličine slika. Upoznati će se sa alatima za selektiranje kao što su Marguee, Lasso i Brush i konceptom nedestruktivne obrade fotografija. Obraditi će se i dio koji uključuje rad sa slojevima layerima uz rad s efektima

Voditelj radionice: Igor Atlija

https://www.facebook.com/events/768887620486078

www.attack.hr

**************************************************************************
Attackova tvornica, program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova

****************************************
VAŽNO! VAŽNO!

Programi se provode uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, stoga vas molimo da koristite dezinficijense, nosite maske kad je to potrebno i držite propisanu distancu.

Leave a Reply