Samalas ima novu osmominutnu psihodeličnu mantru – “Babad Lombok”

Planina opet zove, vulkan se budi… Niški kolektiv Samalas predstavlja novu pesmu, osmominutni tour de force kroz žanrove, boje i stanja svesti – “Babad Lombok”. Pesma je dostupna na bandcampu za “plati koliko želiš”, svim digitalnim platformama, kao i na YouTube-u. Vizual za pesmu uradio je Nenad Tasić. 

“Ova pesma označava početak naše potrage i definiciju Samalas zvuka, ono što će dobiti svoj krajnji oblik na EP-u MCCLVII. “Babad Lombok” je prva pesma koju smo napravili i jedna od dve koje smo na prvom sessionu snimili sa Urošem Milkićem u njegovom “Down There Studiju” na Novom Beogradu. Ovde smo se skroz prepustili i krenuli u istraživanje zvuka i žanrova, što se kasnije pretvorilo u energetsku eksploziju ove naše vizije kraut-jazza. Mislimo da je svima jasno da je Uroš imao ključnu ulogu u definisanju zvuka benda. On je taj koji je od jam-sessiona stvorio organizam koji živi, diše, menja se i istražuje. U ovoj pesmi sve je u rifu, psihodeličnim sintovima, repetitivnim pasažima i solu na saksofonu – sve ono što je potrebno da bi prosečan stoner bio srećan i u slavu stonerskog praznika!” – kaže Vuk Sanovski.

linkovi za digitalne platforme:
bc: https://popdepression.bandcamp.com/track/samalas-babad-lombok

agregat linkova: https://song.link/CxGbZHFG9BwGk

spotify: https://open.spotify.com/track/6LUGcQkdxxVgSKLOJjl99Q?si=05b2e390146e4522

deezer: https://www.deezer.com/us/track/1331220182

Samalas su na “Babad Lombok” – uz osnivače benda Vuka Sanovskog (gitare, sintovi, bas) i Ci Chea (bubanj, perkusije) – činili Ivan Simić (saksofon) i Uroš Milkić (električna gitara). Pesma je snimana tokom zime i proleća 2021. godine u DTS-u.

Do kraja godine Samalas će objaviti i live video session snimljen u “Down There Studiju”, a na jesen vas očekuje i ploča, na kojoj će se uz kompletan EP “MCCLVII” i “Babad Lombok” naći još jedna nova psihodelična himna, kojom će se zaokružiti ova faza benda.

Pratite Samalas na facebooku i instragramu!

Leave a Reply