Romano D. Franto – Izašao novi album “Od danas do sutra, od sutra do preksutra”

Zagrižena skupina fanova koja je upoznata sa nekim od pjesama uživo već i prije izlaska albuma proziva ga „jednim od najupečatljivijih albuma naših prostora u posljednjih dvadeset godina“. Na njemu se nalazi sve što ne možete čuti na uobičajenim albumima – studijsku radio emisiju sa mnoštvom glazbenih gostiju raznolikih žanrova koje izvodi jedan jedini autor, poznat i pod imenom „čovjek sa 1000 lica“! Ukratko, album donosi isto toliko glasova i gitarističkih aranžmana koji sežu od rocka, popa, reggaea, bluesa, komedije, feelgood radio hitova, do hip-hopa, grungea, šansone i kratkih radio-skečeva. Još kada tome dodamo zviždaljke, trubice i kratke minijature na ukuleleu, dobivamo kolekciju glazbenih priča za sva godišnja doba, koje je autor stvarao i sakupljao kroz protekla dva desetljeća u svojoj karijeri putujućeg voditelja gerilskog teatra. Predstavljenih 18 pjesmama dolaze sa TV show pozornica, rock i electro klubova, cirkuskih festivala i ekskluzivnih kućnih nastupa. Neki od hitova kriju se pod naslovima: „Od danas do sutra“, „Oblaci“, „A drvo stoji“, „Hoću da mi bude dosadno“, „Šljive i kruške“, „Nabrijan sam ko sto gromova“, a ostale otkrijte sami.

 

Kompletnu audio produkciju (snimanje, miksanje i masteriranje u Gringo’s Gate Studiju) potpisuje Dinko Čvorić – Doringo, kao i fotografije, te cover albuma. Album je objavljen za diskografsku kuću Hitchtone Music & Promotion te se nalazi na svim relevantnim digitalnim glazbenim servisima.

Prvi spot naslovne pjesme „Od danas do sutra“ također snima i montira Dinko Čvorić-Doringo predstavljajući raznolike glumačke transformacije čovjeka sa 1000 lica, u svakodnevnim ambijentima.

Bandcamp: 

https://romanodfranto.bandcamp.com/releases

Facebook:

https://www.facebook.com/frantofrantic

Leave a Reply