Šiza – novi singl “Skromnost nikad nije bila fer”

Zagreb, 3. ožujka 2021. – Svježe ime domaće scene, Šiza, eksplozivnim novim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” najavljuje skorašnji izlazak debi albuma. Minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala stvaraju žestoki zvuk, povremeno naginjući prljavom garažnom rocku.

Dvojac iz Šize krajem prošle godine gromoglasno je pokucao na vrata, a danas, znakovitog datuma 3.3., ih razvaljuje trećim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” i uzbuđeno najavljuje album prvijenac. Kratka, ali odrješita poruka skriva se u eksplozivnoj noise numeri eksplozivnog ritma i masnih bas dionica.

 

„Skromnost je naša prva pjesma koju smo napravili. Volimo ju kao prvorođenče. Ona je kriva za sve; poručila nam je da nas dvojica dobro šljakamo i nabrijala nas je na Šizu. Baš zbog toga smo odlučili da stih iz nje nosi naziv našeg prvijenca ‘Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem’ koji ćemo poroditi uskoro. A je li skromnost mana ili vrlina, ne znamo. Želimo vjerovati da je vrlina, no smatramo da kad te zbog toga iskorištavaju, treba koristiti srednji prst.” – objašnjavaju iz Šize.

Leonard Klaić i Mark Mrakovčić singlu su dali svoj producentski pečat, a Dinko Šimac (Beyond Pines Films) ponovno je zaslužan za upečatljivu vizualnu priču u maniri teatra o međuljudskim odnosima i korupciji. U videospotu glume Mihael Kramarić, Antonio Manjic, Maja Loborec i Marko Kuhar. Glazbu potpisuju Marko Kuhar i Bruno Antolić, dok je Bruno Antolić autor teksta.

Šiza nas je prethodno uvela u svoj eklektičan stil singlovima „Prsa će kosti čuvati”„Hvala, zavijam ipak sam”. Treći singl dolazi u službi najave prvog izdanja, a Marko Kuhar i Bruno Antolić otkrivaju da će se album zvati „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” prema dijelu teksta novog singla te da će biti objavljen 19. ožujka ove godine.

Singl „Skromnost nikad nije bila fer“ dostupan je putem YouTube kanala benda te na svim streaming servisima:
YouTube: http://bit.ly/skromnost_yt
Dezzer: http://bit.ly/skromnost_dz
Spotify: http://bit.ly/skromnost_sp
iTunes: http://bit.ly/skromnost_it
Tidal: http://bit.ly/skromnost_td

Šiza je izvođač Dostave Zvuka.
facebook.com/band.siza
instagram.com/siza_band
sizzza.bandcamp.com

 

dostavazvuka.hr/
facebook.com/dostavazvuka/

Leave a Reply