Horror House Project – “Ovo je cirkus” u Pogonu Jedinstvo

Ovog ponedjeljka, 15. ožujka, bili smo u Pogonu Jedinstvo gdje se održao drugi nastavak Horror House Projekt trilogije pod nazivom “Ovo je cirkus“.

Video zapis.

 

“Horror House Projekt je zamišljen kao trilogija koja progovara o problemima suvremenih cirkuskih umjetnika i njihovom radu u okruženju koje ih ne priznaje kao umjetnike niti ih tretira kao ravnopravne sudionike u društveno kulturnom životu. Nakon uspješno postavljene, prve u nizu predstava iz trilogije HORROR HOUSE PROJECT naziva ‘SALTO MORTALE’, donosimo vam drugi nastavak ove priče o cirkusu i cirkuskim umjetnicima pod nazivom ‘OVO JE CIRKUS’.
Drugi dio trilogije bavi se sveprisutnošću cirkusa u svakodnevnom životu, bilo da je riječ o politici, medijima ili društvu općenito. Često korištena riječ cirkus – kada želimo opisati nešto negativno, kaotično ili skandalozno, provlači se u svakodnevnom govoru, nebitno da li se radi o novinskim natpisima, komentarima građana_ki ili obraćanja zastupnika za saborskom govornicom – a da toga više nismo niti svjesni.
Predstava ‘OVO JE CIRKUS’ kroz žonglerske koreografije, video i glazbene mutacije, zračne i podne koreografije te niza apsurdnih i klaunskih situacija pokušava uprizoriti zlouporabu jedne umjetnosti od strane politike i društva općenito, obezvrijeđujući cirkusku umjetnost i svjesno ili nesvjesno je omalažavajući. Baš iz tog razloga naziv novog nastavka HORROR HOUSE PROJECT-a glasi ‘OVO JE CIRKUS’ – po najčešće korištenoj frazi koja želi prikazati neku negativnu pojavu, a duboko je ukorijenjena u društvu.”
 
AUTORI I SURADNICI:
Ideja i koncept: Nikola Mijatović Bangavi
Autorski tim: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić i Nikola Mijatović
Izvode: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović i Nikola Mijatović
Dizajn zvuka/ dizajn svjetla/ glazbene mutacije: Jasmin Dasović
Video instalacija/ mapping/ video mutacije: Maxime Weinmann
Dekorativna scenografija: Jelena Đanko
Ilustracija: Marin Remić
Istraživanje: Mateja Pribanić
Konstrukcija pozornice: Maxime Weinmann i Nikola Mijatović
Majstori: Maxime Weinmann i Damian Daille ViVi
Produkcija: Cirkorama 2021.
 
photos & video by Joža
 

Leave a Reply