The Gentleman novim singlom “Hide & Seek” najavljuje izlazak istoimenog albuma

The Gentleman je objavio novi singl „Hide & Seek“, koji potpuno u skladu s vremenom u kojem trenutno živimo, iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja. Pjesma “Hide & Seek” je prvi najavni singl novog istoimenog albuma koji izlazi u svibnju ove godine.

 

Videospot je snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films), a audio produkciju potpisuje Marin Hraščanec (Intek Music).

The Gentleman, pravim imenom Marko Lucijan Hraščanec, svoj glazbeni put vodi paralelno u dva naizgled različita svemira. Do 16 godine uči svirati gitaru, klavir, saksofon i bubnjeve. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te je dobitnik Dekanove nagrade i brojnih nagrada na Međunarodnim natjecanjima glazbenika.

S druge strane, svirajući u različitim bendovima još od svoje trinaeste godine, susreće se i surađuje s mnogim drugim glazbenicima i naslućuje ishodište za svoj današnji stvaralački rad. Kao autor, svoju mladenačku kreativnost već tada iskazuje kroz pjesme pisane isključivo na engleskom jeziku. Autor je glazbe i za niz kazališnih predstava i radijskih drama. Čini se da ga ne zanima žanrovsko opredjeljenje, već glazba kao mogućnost niza umjetničkih transformacija. Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima odaje dojam da je za njega umjetnost igra, a stvaralaštvo lakoća. Čudesnom atmosferičnošću i unikatnim vokalom The Gentleman  zasigurno otvara novo i veliko poglavlje u svojem stvaralačkom radu.

The Gentleman je 8. veljače održao koncert u zagrebačkoj Močvari,

a zbog povećanog interesa publike održane su dvije uzastopne izvedbe. Snimka koncerta biti će uskoro dostupna i online.

Pjesma “Hide & Seek” dostupna je za slušanje na digitalnim streaming servisima.

Leave a Reply