Systaime @ hackn3t – Novogodišnji streaming performans

Četvrtak 31.12.2020, 22:00-00:00h

hacklab01.org (online događanje)

Ispratite 2020. godinu sa livestreamom uz nježne dodire francuskog trasha u udobnom online hostelu na hacklab01.org. Jedina propusnica koja vam za ovo druženje treba jest URL s kojim ulazite u saturirani kiseli svijet Systaimea koji u novogodišnjoj večeri izvesti dvosatni audiovizualni perfomans.

Systaime je umjetnik-trol koji preplavljuje društvene mreže animiranim gifovima, kolažima proširene stvarnosti i politiziranim glitchevima. 1999. zasniva koncept “French Trash Touch” i saturira internet multiplicirajući mrežne identitete. Za Orties, Asia Argento i Telepopmusic izrađuje glazbene spotove te nastupa kao DJ i VJ. U seriji radova “Silences” remiksiranjem “velikana” oštro kritizira aktualne događaje i političare, od Trumpa do Putina, izdvajanjem tišine iz snimaka njihovih govora. U radu “Bitcoin Abundance” iz 2014. autor s ciljem “istraživanja kolektivne digitalne svijesti” izruguje tehnološke trendove prevodeći ih u motivacijske govore. Systaime zanemaruje hijerarhiju i suočava publiku s ljudskim kontradikcijama u zamci velikog digitalnog pauka. U svojim postavima koristi mash-upove kao reprezentaciju digitalne proliferacije (“Systaime Work !n Progr355”, 2017). Super Art Modern Museum (SPAMM) online izložbama predstavlja nove generacije umjetnika s povremenim fizičkim izložbama u New Yorku (“Cupcake”, 2013), Moskvi (“Spamm Of Virtualism”, 2015) , Caracasu (“Dulce”, 2013), Napulju (“Philosophy”, 2019).

systaime.com

***

Hacklab01 je projekt AKC i umjetničke organizacije Format C, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade “Kultura Nova” i Grada Zagreba.

Leave a Reply