Uvodna radionica 16 mm filma – prijave otvorene do 19. listopada!

Dvodnevna radionica o osnovama rada s preobratnim crno bijelim 16-milimetarskim filmom; od uvodnog predavanja o Bolex kameri, rukovanju i snimanju te ručnom razvijanju, do projekcije i analize radova nastalih tijekom radionice.

Radionica je namijenjena početnicima u svijetu analognog filma, kao i onima koji žele obnoviti znanje u radu s celuloidnom vrpcom.

Prvi dan radionice, uvodno predavanje i  snimanje mentorirat će Ivan Slipčević, predavač na ALU Zagreb (Odsjek za animirani film i nove medije) i direktor fotografije na nizu filmova i umjetničkih projekata, dok će drugi dan radionice mentor Hrvoje Spudić, istraživač tehnika i tehnologija tiska, fotografije, zvuka i filma, polaznike uvesti u proces ručnog razvijanja filma.

Mjesto odvijanja radionice:

KSET, Unska 3

24.10. od 10 do 13 h – uvodno predavanje; od 13 h – snimanje na otvorenom

25.10. od 10 do 18 h – razvijanje, projekcija radova.

Kotizacija: 150 kn – članovi Klubvizije, 200 kn – ostali


Prijave na e-mail: klubvizija@gmail.com

Broj polaznika je ograničen (6). U prijavi ukratko navedite dosadašnje iskustvo u radu s filmom, videom ili fotografijom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 19. listopada, a izabrane polaznike obavijestit ćemo putem e-maila 20. listopada. 

   

MJERE ZAŠTITE PREMA EPIDEMIOLOŠKIM PREPORUKAMA: Punkt za dezinfekciju bit će postavljen na ulazu u prostor održavanja radionice. Svi sudionici trebaju se pridržavati epidemioloških preporuka u prostoru, uključujući nošenje maski, dezinfekciju ruku, te fizičku distancu. U drugom dijelu radionice (razvijanje filma) svi sudionici dužni su imati maske i rukavice. U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo vas da otkažete dolazak. 

Projekt edukativnih programa i radionica UO Klubvizija podržava Hrvatski audiovizualni centar.

Facebook najavu pogledajte ovdje.

Leave a Reply