Marina Cherry “Only bones v1.6” prezentacija rada u nastajanju u Pogonu Jedinstvo

Ovog petka, 9. listopada, bili smo u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo na prezentaciju rada u nastajanju “Only bones v1.6” u izvedbi kontorcionistice Marine Cherry.

Video zapis.

 

“Ova mlada američka umjetnica sa švedskom adresom boravi na dvotjednoj rezidenciji u Zagrebu, u sklopu koje intenzivno radi na projektu »Only bones v1.6« koji bi svoju premijeru trebao doživjeti u prosincu na ovogodišnjem izdanju Nous Nous festivala u Helsinkiju.

Only Bones je projekt minimalističkog fizičkog teatra. Koncept baziran na originalnoj predstavi Thoma Moncktona** nastavlja svoju transformaciju na način da odabrani umjetnici kreiraju svoje verzije predstave unutar zadanog koncepta.
Koristeći uniformirane i vrlo restriktivne parametre, odabrani umjetnici stvaraju svoje jedinstvene izvedbe koje prate sličnu estetiku. Smjernice su sljedeće: samo jedno svjetlo, bez narativa, bez scenografije, bez rekvizita, bez teksta, u limitiranom prostoru. Na ovaj način umjetnici su prepušteni samo vlastitim mogućnostima da stvore svoj svijet unutar postavljenog koncepta.

Marina se bavi kontorcionizmom i akro-plesom. Diplomirala je sa ESAC-a (École Supérieure des Arts du Cirque) u Bruxellesu nakon što je započela svoju profesionalnu formaciju u cirkusu u kanadskoj školi ENC (École Nationale de Cirque) Montrealu. Dolazi iz Montane u Sjedinjenim Američkim Državama a trenutno živi i radi u Švedskoj, u Stockholmu. Osim na projektu Only bones, trenutno radi i na svom drugom solo projektu naziva Ningen koji će imati premijeru na Festivalu Courant D’Airs u Bruxellesu .”

photos & video by Joža

Leave a Reply