Između slika: radionica analogne filmske fotografije – prijave otvorene do 27. listopada!

Kroz radionicu istražujemo odnos dva isprepletena medija, filma i fotografije. Svaki je film sastavljen od niza fotografija dok svaka fotografije može biti zaustavljeni film. U prvoj u seriji radionica filma analognim fotoaparatom bavimo se sekvenciranjem kao osnovnom filmskom metodom. Organiziranim nizanjem fotografija ostvaruje se prostor interakcije vidljivog i nevidljivog između slika. Zaustavljanjem filma na njegove sastavnice istražuju se mogućnosti za inovativni autorski rad i nove izražajne poetike. 

Polaznici će biti upoznati s ukupnim procesom fotografiranja analognim tehnikama. Na jednoj 35 mm roli svaki će sudionik snimiti svoj “film”. Sekvenciranjem fotografija dobiti ćemo fotografski film koji će kontaktno biti otisnut na papiru. Mentor radionice je Ivor Glavaš, filmski i fotografski autor koji bazira svoj rad na analognim tehnologijama.

Mentorski proces se sastoji od rada s polaznicima na:

– upoznavanju s opremom i tehnikama

– konceptualizaciju rada

– izvedbu rada na terenu

– rad u foto kemijskom laboratoriju

– izrada prezentacijskih materijala (kontaktno kopiranje)

Radionica se održava u klubu KSET (Unska 3) prema rasporedu:

31.listopada, subota(10-12h): predavanje tehnika i teorija; (12-18h) foto šetnja i snimanje

1.studenog, nedjelja (10-16h): laboratorij i finalizacija radova

Broj polaznika je ograničen (6). U prijavi ukratko navedite dosadašnje iskustvo u radu s filmom, videom ili fotografijom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 26. listopada, a izabrane polaznike obavijestit ćemo putem e-maila 27. listopada.



Kotizacija: 150 kn – članovi Klubvizije, 200 kn – ostali

. Prijave na e-mail: klubvizija@gmail.com



MJERE ZAŠTITE PREMA EPIDEMIOLOŠKIM PREPORUKAMA: Punkt za dezinfekciju bit će postavljen na ulazu u prostor održavanja radionice. Svi sudionici trebaju se pridržavati epidemioloških preporuka, uključujući nošenje maski, dezinfekciju ruku, te fizičku distancu. U drugom dijelu radionice (razvijanje filma) svi sudionici dužni su imati maske i rukavice. U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo vas da otkažete dolazak.

Projekt edukativnih programa i radionica UO Klubvizija podržava Hrvatski audiovizualni centar.

Facebook najavu pogledajte ovdje.

Leave a Reply