Ane Paška objavila video Treći svjetski Mir u suradnji s bendom Feng Shui

Ane Paška objavila je autorski video Treći svjetski Mir u suradnji s bendom Feng Shui iz Paga

Performerica i glazbenica Ane Paška objavila je autorski video Treći svjetski Mir uz pjesmu „Universe“ paškog funky rock benda Feng Shui.

„Materijal je snimljen na proljeće 2018. godine kao dio sedmodnevnog eksperiduhalnog stvaranja koje se događalo jako spontano i intuitivno, s puno improvizacije i užitka. Pojam „eksperiduhalnog“ stvaranja ili stvaranje „eksperiduhalnog filma“ nastao je upravo tih dana kao svojevrsno „proširenje“ eksperimentalnog i radikalnije odlaženje u polje intuitivnog i energetskog.“

Ekipu Trećeg svjetskog Mira sačinjavaju snimatelji Kaja Zulin i Ante Majić, kostimografkinja, scenografkinja i rekviziterka Miranda Vidović, producentica Marijana Radoš i autorica Ane Paška.

 

„Materijal je ležao dvije godine u kompjuteru ali svojom se živošću u meni redovito montirao dok se nije dogodilo prepoznavanje materijala s pjesmom „Universe“ benda Feng Shui čiji su članovi moji super prijatelji i glazbenici s kojima sam odrasla svirajući po napuštenim paškim prostorima, plažama i garažama, tako da njihov pristanak meni znači puno više od suradnje a to je potvrda prijateljstva. Sama ideja Trećeg svjetskog Mira u meni je godinama vibrirala kao metaforički i pjesnički odgovor na prijetnje Trećim svjetskim ratom iako sam duboko fascinirana činjenicom da ne postoji množina od riječi Mir. Mir bi se uvijek trebalo pisati velikim slovom. To su i neka od promišljanja koja volim dijeliti s publikom dok izvodim svoje Improvizije.“

S obzirom na sve ono što se trenutno događa u svijetu, pravo je vrijeme za individualnu i kolektivnu konzumaciju i integraciju Trećeg svjetskog Mira.

Leave a Reply