Marko i Darko i (krnji) Štajner bend u Močvari

Ovog četvrtka, 24. rujna, bili smo u Močvari gdje su svirali (krnji) Štajner bend i Marko i Darko.

Video zapis s koncerta.

 

U klub sam došao par minuta nakon devet sati i na Močvarinoj terasi je već nastupao zagrebački rock bend (krnji) Štajner bend. Zašto krnji, zato jer su originalno bili tročlani bend, a sada nastupaju kao dvojac koji se izmjenjuje na bubnju i gitari. Uhvatio sam zadnjih par stvari i produžio u klub gdje je bila postavljena izložba plakata Marka Zemana, gitariste i vokala benda Marko i Darko.

 

Nakon kraće pauze na pozornicu izlaze i Marko i Darko i obznanjuju nam da je Marku stvarno loše, jer je popodne sa svojom obitelji za ručak jeo gljive za koje se poslije ustanovilo da su otrovne. Roditelji su mu završili u bolnici, a on se zajedno sa svojim partnerom u kriminalu Darkom svejedno odlučio održati nastup bez obzira na njegovo stanje. Da Marko nije u najavi rekao da mu je stvarno loše mislim da to nitko ne bi ni primijetio, jer su svoj nastup odsvirali skroz korektno, jedino možda malo kraće nego bi inače trajao.

 

Svirka im je trajala oko četrdeset i pet minuta nakon čega se Marko zaputio na traumatologiju, ne znam što bi točno rekao, ali mislim da mu stvarno treba odati počast za predanost, tako se živi rock’n’roll.

Joža

https://www.facebook.com/Marko-i-Darko-1492256751059154/

https://www.facebook.com/stajner.bend/

Leave a Reply