free_art_-_glitch/5 — poziv na sudjelovanje [2020] , Mala scena HD, Karlovac, 15-20.9.2020.

KA-MATRIX i Format C pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u multimedijskoj produkciji “glitch art” video umjetničkog djela, s pratećom izložbom. Poziv je usmjeren autori/ca/ma aktivnima u suvremenoj kulturnoj produkciji RH (umjetnosti, računarstvu, dizajnu, organizaciji, edukaciji, povijesti umjetnosti, …), s interesom za eksperimentalnim novomedijskim tematikama, tehnikama i taktikama. Rezidencijalna produkcija održava se od 15. do 20. rujna 2020. godine, u poslijepodnevnim terminima na Maloj sceni HD (uz poštivanje mjera epidemiološke zaštite), ili putem online kanala (koje će prirediti organizatori).

Vrijeme šestodnevne rezidencije namijenjeno je umrežavanju, suradnji i mentoriranoj suradničkoj produkciji višekanalnog eksperimentalnog videa s temom “sjećanja” (uz korištenje retro audio i video materijala i analogne opreme) te završnoj prezentaciji umjetničkog rada u formi multimedijske video instalacije (prikazane CRT televizorima i monitorima) u gradu Karlovcu (19.9.2020.) i u programu zagrebačkog /’fu:bar/ glitch art festivala (3.-9.10.2020.).

Više informacija objavljivat ćemo na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/625576724785332/

Organizatori osiguravaju:
+financijsku potporu za nova autorska djela nastala u okviru rezidencije;
+ mentorstvo umjetnika/ca i suradnika/ca u programu;
+ prijenosnike za autore/ice bez osobnog stolnog/prijenosnog računala (molimo napomenuti pri aplikaciji);
+ osnovnu tehničku opremu (CRT TV-e, medijske uređaje, rasvjetu, audio opremu);
+ podršku za postav suradničke video instalacije koja će biti predstavljena putem javnog izložbenog programa u organizaciji udruge KA-MATRIX;
+ sudjelovanje u postavu /’fu:bar/ glitch art festivala.

Mentor rezidencije je umjetnik Jon Cates – redatelj glitch western filma i eksperimentalne umjetničke videoigre 鬼鎮 (Ghosttown). Kao profesor nekolicine međunarodnih programa povijesti (novo)medijske umjetnosti, drži katedru pri School of the Art Institute of Chicago (SAIC). Cates je razvio kurikulum umjetnosti novih medija za SAIC, koji trenutno slovi kao jedan od najboljih novomedijskih programa vrsnih umjetničkih škola u SAD. Više o njegovom radu pročitajte na http://joncates.com/
Prijave za sudjelovanje su otvorene do 13. rujna, putem e-maila: hello@formatc.hr

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja te (opcionalno) umjetničko ime; vrlo kratku (narativnu) biografiju; kratku motivacijsku izjavu (do 1700 znakova).
Autori/ce odabrani za rezidenciju bit će obaviješteni najkasnije do 14. rujna.

“free_art_-_glitch” program umjetničkih rezidencija organiziraju KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. i Inquiry Inc., uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Grada Zagreba.

Leave a Reply