Kurve, Disbaja, Growing Rats i Bible Thrower u Attacku

Ovog petka, 26. lipnja, bili smo u Attacku gdje se održala promocija albuma “Jedna Mladost Jedan Ep“ benda Kurve.

Video zapis s koncerta.

 

Ova promocija se originalno trebala održati sredinom trećeg mjeseca, ali kao što znamo zbog korone događaj je odgođen, “zli jezici“ bi rekli da je trenutno stanje gore nego tada, ali je sve manje-više dopušteno uz preporučene mjere zaštite (ipak su izbori uskoro, a i treba opelješiti turiste, sezona je), pa smo i mi tako utrpali u se i na se razne dezinficijense, pa tko živ, tko mrtav. Da na promociji albuma benda Kurve ne bi svirali samo oni u lineup su uvršteni i prijateljski im bendovi Bible Thrower, Disbaja i Growing Rats. U Mediku slijećem tek oko pola jedanaest i hvatam zadnju pjesmu benda Bible Thrower. U igri je riječki crust punk bend s dva vokala koji još uvijek nema nikakvog “opipljivog“ materijala iza sebe, ali eto u Zagreb su već redovni gosti.

Nakon kraće pauze na red je došao bend Disbaja. U njihovom je stožeru osim nedavne promjene članstva i objave singlice “Bježi si s puta/Mutacija“ manje-više sve po starom, standardno su nam odrokali oko pola sata d-beat metal crusta i priuštili nam poštenu rokačina.

Red je došao na još jedan bend, a to je Growing Rats. U igri je slovenski bend koji već duže vremena nije svirao u Zagrebu, mislio sam iskreno da više ni ne sviraju, ali očito su neuništivi i po tko zna koji puta su se okupili. Oni su nam večeras priuštili dvadesetak minuta old school hard corea, Krško youth crew đir, energično, kratko, brzo i jasno.

I za kraj su nam ostali domaćini, bend Kurve. Nakon što su prošle godine svoja prva tri EP-ija spojili i stavili na ploču koju je izdao Dirty Old Label, vrijeme je došlo za njihovo najnovije izdanje EP “Jedna Mladost Jedan Ep“, ovoga puta izdan od strane Dostave Zvuka. Nešto poslije ponoći Kurve zauzimaju pozornicu i kreće koncert. Bez obzira na to što je bend bio totalno nabrijan večeras nije bilo poganja, singalonga, crowdsurfinga i stagedivinga, svi su se odreda dezinficirali, navukli maske preko njuškica i stajali na metar do dva jedni od drugih, te se pridržavali preporuka stožera, rodila se nova punk generacija, narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju budućnost, prilažem fotografije kao dokaz.

 

Joža

https://www.facebook.com/kurvezg/

https://www.facebook.com/Growing-Rats-505570112820303/

https://www.facebook.com/disbaja/

Leave a Reply