“GIF for FUSE” – Open call

“GIF for FUSE” naziv je prve izložbe GIF formata koju je F12 platforma organizirala u okviru
filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac.

2019. godine pozvali smo sve zainteresirane autore i kreativce da nam pošalju svoje GIFove bez zadane tematike ili bilo kakvih drugih ograničenja; GIFove smo izložili u okviru festivalskog programa u prostoru Male Scene u formatu QR kodova te na pročelju Hrvatskog Doma u obliku video-instalacije.

S obzirom na odgađanje svih masovnih okupljanja, manifestacija i drugih događanja; datum održavanja FUSE festivala, koji je trebao biti održan u svibnju, odgođen je do daljnjega. No, ne želimo pustiti da nas trenutna situacija obeshrabri ili demotivira u stvaranju sadržaja – tako da još jednom;

Pozivamo sve zainteresirane autore i kreativce da do 20.5.2020. pošalju svoje GIF animacije u bilo kojoj tematici na e-mail platformaf12@gmail.com s predmetom “GIF za FUSE”.

Uz GIF animacije, potrebno je priložiti osnovne podatke (ime i prezime ili umjetničko ime, ako je primjenjivo-kratku biografiju, kontakt / društvene mreže, web stranica ili online portfolio) kako bi publika mogla zapratiti rad autora ili ih kontaktirati!

Izložba GIFova bit će postavljena prvom mogućom prilikom u okviru aktivnosti Male Scene i/ili Urbanog Parka Hrvatskog doma kao svojevrsna najava festivala, a zatim i na FUSE Festivalu, gdje će projekcija služiti i kao kulisa za izvođače.

O datumu realizacije programa izvještavat ćemo publiku i sudionike putem društvenih mreža Platforme F12.

U slučaju da se situacija prolongira van svih očekivanja, sadržaje ćemo objaviti u obliku online izložbe i objaviti na službenim stranicama Platforme.

Po završetku karantene QR kodove sa GIFovima ćemo slati i distribuirati po svim društvenim i drugim prostorima koji iskažu interes za postavljanje sadržaja u okviru vlastitih događanja, kako bismo pokazali i programsku solidarnost za sve one koji su programe morali otkazati i time izgubili mogućnost realizacije pojedinih sadržaja. Predstavnici prostora/organizacija nam se za upite o distribuciji sadržaja mogu javiti na mail platformaf12@gmail.com sa predmetom “GIF for FUSE u gostima”.

EVENT: www.facebook.com/events/539075307037975/

O FESTIVALU:

FUSE festival – Film Under Severe Experiment međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma, namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film. Autora se ne želi ograničiti filmskim rodom, već potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju. Želja je dopustiti autoru slobodu i proširiti granice pri stvaranju filma. Projekt je svojevrsni nastavak Filmske revije mladeži i FourRiver Film Festivala, jer je inicijativa za organizaciju potekla upravo od članova Kinokluba Karlovac koji su dugogodišnji filmski autori i organizatori te se ovim festivalom nastavlja festivalski program za populaciju mladih.

FACEBOOK: www.facebook.com/festivalfuse/
INSTAGRAM: www.instagram.com/festival.fuse/

Leave a Reply