Suffocation, Belphegor, Hate i Carnifliate u Močvari

Ove subote, 7. ožujka, bili smo u Močvari gdje se u organizaciji Hangtime Agencya održao koncert bendova Suffocation, Belphegor, Hate i Carnifliate.

Video zapis s koncerta.

 

Večerašnji koncert trebao je početi već malo poslije sedam sati, jer je trebalo svirati čak pet bendova, ali pošto su iz ne znam točno kojih razloga bugari Grimaze u zadnji čas otkazali nastup svirka je počela tek oko osam sati, pa je tako čast da otvore večer pripala slovenskom bendu Carnifliate koji su nas zagrijali svojim polusatnim death metal grind setom.

Već za vrijeme prvog benda od strane publike krenule su lagane metal vratolomije koje su se dodatno podebljale za vrijeme nastupa poljskog black death metal benda Hate. U igri je ipak bio bend s tridesetak godina u dupetu koji na ovoj turneji promovira svoj jedanaesti album “Auric Gates of Veles“. Oni su svoj set odrokali skroz kvalitetno i nakon pola sata svirke štafetu prepustili bendu Suffocation.

Malo prije deset sati pozornicu zauzima Suffocation, legendarni njujorški death metal bend koji postoji trideset godina, iza sebe ima desetak albuma, prvi su puta u Zagrebu nastupali 2007., a od njihovog posljednjeg nastupa ovdje prošlo je osam godina, mjesto zločina ostalo je isto, klub Močvara. Svoj nastup započeli su pjesmom “Thrones Of Blood“, već uz prvi rif sad u već dupkom punoj Močvari publika kreće propisno dizati atmosferu, kočnice se otpuštaju, divlja se na sve strane, headbanganje, moshanje, stagediving i urlanje iz svih smjerova ne staju.

Bend reda među ostalim “ Surgery of Impalement“ i “Liege of Inveracity“ i nakon desetak stvari u nešto manje od sat vremena prilično nabrijane svirke uz pjesme “Catatonia“ i “Infecting the Crypts“ pozdravljaju se s nama i napuštaju pozornicu, iako im je od originalnih članova ostao samo još gitarist svejedno uživo zvuče odlično, večeras su nam priuštili poštenu brutalicu.

I za sam kraj večeri ostao nam je bend Belphegor. Oni koji prate metal scenu znaju da je Belphegor neizostavno ime death i black metala, austrijski bend koji postoji skoro trideset godina, iza sebe ima preko deset dugosvirajućih albuma i već smo ih imali priliku gledati u Zagrebu. Nakon što su prošle godine s bendom Suffocation odradili zajedničku Europe Under Black Death Metal Fire turneju, red je došao i na Europe Under Black Death Metal Fire II turneju na čijoj se putanji ovoga puta našao i Zagreb. Nastup su otvorili novom pjesmom “Sanctus Diaboli Confidimus“ koja bi svjetlo dana trebala ugledati krajem godine kada im izlazi novi album, a klanjanje sotoni se nastavilo među ostalim uz pjesmice poput “The Devil’s Son“ i “Lucifer Incestus“.

Njihov nastup prihvaćen je prilično dobro uz headbanganje, urlanje i devils horn spiku. Nakon jedno sat vremena svirke došlo je vrijeme za rastanak i za sam kraj odsvirali su nam pjesmu “Baphomet“, a kome nije bilo dosta death i black metala može već večeras ponoviti gradivo u Mariboru gdje je karavana otišla prenijeti plamen iz Betlehella. 

Joža

https://www.facebook.com/suffocation/

https://www.facebook.com/belphegor/

https://www.facebook.com/Carnifliate/

https://www.facebook.com/HATEOFFICIAL/

Leave a Reply