Objavljen prvi album benda Lednik

Lednik je instrumentalni bend iz Novog Sada i 6. februara predstavljaju publici svoje prvo izdanje pod nazivom “Celestial Monuments“. Album sadrži 6 pesama a sam koncept albuma zasnovan je na tematici spoznaje univerzuma oko i unutar čoveka. Njihova muzika samouvereno pliva u post-rok i post-metal vodama, oblikovana u duge i atmosferične instrumentalne komade koji su temeljeni na slojevitosti gitarskih efekata, masivnih ritmičkih zakucavanja i ozbiljne igre dinamikom. 

Album neće biti dostupam u fizičkom izdanju, a svi oni koji žele da podrže bend i preslušaju album moćiće to da urade preko platformi kao što su Bandcamp, YouTube, Deezer, Spotify.
Na albumu sviraju Eduard Tokoš (bubanj), Dimitrije Crvenčanin (bas), Dražen Đorđević (gitara) i Alen Habek (gitara). U decembru basistu Dimitrija je zamenio novi član benda Goran Zečević poznat po radu u bendovima Pry i Meddle.

Produkciju i mix albuma “Celestial Monuments” potpisuju Lednik. Snimao Nenad Grujić u Studiju 17C. Mastering je radio Sava Tomić. Art omota albuma i youtube animacije je kreirao Eduard Tokoš aka Eddie Wiseman.

Bend počinje sa promocijom albuma sa nastupima u Zrenjaninu, klubu Mitraljez 14. februara i u Novom Sadu, dom b-612 15. februara sa kolegama Northern Revival.

Album možete preslušati na linkovima:
http://lednik.bandcamp.com
http://bit.ly/lednikyoutube

http://www.lednikband.com
https://www.facebook.com/lednikband1/
https://www.instagram.com/lednikband/ 

Leave a Reply