Latex My Ass, Vurma i Žblj Mozaik u Močvari

Ove srijede, 26. veljače, bili smo u Močvari gdje su u organizaciji Vesele kornjače održani nastupi bendova Žblj Mozaik, Latex My Ass i Vurma.

Video zapis s koncerta.

 

Ovaj cjelokupni događaj organiziran je povodom dolaska talijanskog benda Sloks koji je u sklopu europske turneje trebao svirati i u Zagrebu, ali eto slučajem okolnosti dan prije je u hrvatsku došao korona virus, pa zbog općenarodne panike Talijani na našu žalost došli ipak nisu, umjesto Sloksa uletio je bend Žblj Mozaik, a u međuvremenu zbog bolesti članice benda otkazan je i nastup benda Charlie Umlaut. Kao pravi domaćini malo prije deset sati prvi podij ispred pozornice zauzimaju Žblj Mozaik. Od ovog dua smo večeras dobili petnaestak minuta lo-fi new wave noise punka, a svoj su set već uobičajeno završili obradom pjesme „Put u središte rudnika Kreka Banovići“ benda Zabranjeno pušenje.

Nakon kraće pauze pred nas izlazi zagrebački bend Latex My Ass. Ovaj tročlani zagrebački bend je u međuvremenu odlučio izbaciti bas, tako da su sada u igri dvije gitare, dva vokala i bubnjar, a da im ta odluka nije bila uopće loša potvrdili su možda i svojim najboljim nastupom koji sam imao prilike vidjeti. Oderali su onako baš fini polusatni psychobilly garage punk trash set, poštena rokačina.

I za kraj nam je ostao još jedan zagrebački bend Vurma. Za ovaj bend sam prvi puta čuo kada sam vidio da sviraju večeras i iskreno nisam imao pojma što sviraju, a ni sada nakon odgledanog nastupa nisam siguran u koji bi ih ladicu strpao, pa možda najbolje da to i ne radim, al za one koji ih nisu imali priliku čuti i vidjeti rekao bi da su Jim Morrison, Cave u The Birthday Party fazi i nešto mračniji post punk svakako utjecali na ono što ovaj peteročlani bend radi. Oni su večeras na svom prvom nastupu u Močvari, u cirka pola sata, odsvirali pet, šest pjesama i priuštili nam skroz kvalitetnu svirku, svakako zanimljivo novo ime na sceni.

I bez obzira na to što se Talijani pojavili nisu svejedno svi pomalo kašljemo i šmrcamo i da li je to znak našeg skorog nestanka ne znam, ali znam da smo se večeras fino podružili i skroz dobro zabavili.

Joža

https://www.facebook.com/latexmyass/

https://www.facebook.com/vurmaband/

Leave a Reply