Svemirska avantura benda Chui u novom spotu Iz kapetanovog dnevnika

STAR TREK NA DOMAĆI NAČIN

Zagreb, 21. siječnja 2019. – Poznata parola ‘otpor je uzaludan’ jedna je od mnogih SF referenci u novom singlu i vizualno raskošnom spotu „Iz kapetanovog dnevnika“ upečatljivog domaćeg sastava Chui. U viziji i izvedbi fantastičnog redatelja Dalibora Barića, videospot je i primamljiva pozivnica za iščekivani veliki koncert benda ove subote, 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Singl „Iz kapetanovog dnevnika“ donosi suradnju s bendom Mangroove – u ulozi naratorice pojavljuje se pjevačica Željka Veverec, korištena su dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu su još i free jazz saksofonist Vojkan Jocić, sub dub basevi Konrada Lovrenčića te bubnjevi Ivana Levačića i Silvija Bočića. Psihodelične i slojevite animacije, koje prenose priču o dolasku Chuija na Zemlju, napravio je Dalibor Barić koji je i ujedno snimio i režirao spot, a zaslužan je i za naslovnicu aktualnog albuma. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi, odgovoran i za mix i master, dok produkciju potpisuje frontmen Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme.

Istoimeni aktualni album „Iz kapetanovog dnevnika“, dostupan na svim streaming servisima, posveta je znanstvenoj fantastici s referencama na Star Trek, Star Wars i stripove Moebiusa. Na njemu je instrumentalna četvorka još više nego dosad istražila jazz i njegove mogućnosti integriranja i koegzistiranja s drugim žanrovima kao što su funk, space rock, world music, punk, pa i metal. Stvoreni hibrid kritika je prozvala retrofuturizmom, pa i laskavim žanrom za sebe – chuizmom, a bez iznimke ga je uvrstila među najbolje domaće albume protekle godine. Na velikoj koncertnoj promociji u subotu, 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo, bit će predstavljeno i vinilno izdanje koje će se moći kupiti na licu mjesta.

Kao predgrupa će nastupiti ZMaJ, instrumentalni electronica/rock bend iz Virovitice. Publici su se predstavili 2016. prvijencem „Svaki kraj novi je početak“, a već iduće godine na Izložbi zvuka u Gradskom muzeju Virovitica radikalno mijenjaju dotadašnji post-rock zvuk benda više prema istraživanju elektronske klupske glazbe. Kao rezultat toga nastale su skladbe koje se protežu kroz različite elektronske žanrove proširujući ideju rock benda na jedinstven način.

Satnica
21:00h Ulaz
21:30h ZMaJ
22:30h Chui

Predvođeni svestranim klavijaturistom i skladateljem Tonijem Starešinićem, u zagrebačkom klubu Boogaloo Chui će zasvirati u novoj postavi koju čine vrhunski glazbenici – pet puta nagrađivani najbolji hrvatski jazz saksofonist Vojkan Jocić te čvrsta ritam sekcija Konrad Lovrenčić (Kries, Elemental) na basu i Ivan Levačić (Kries, ABOP) na bubnjevima. Najavljeni koncert garantira erupciju energije i emocija na koju ne ostaju imuni ni oni koji se prvi put susreću s ovakvom glazbom, a uz izuzetnu sviračku postavu i hvalospjeve novom albumu, definitivno predstavlja jedan od najiščekivanijih događaja sezone koji se nipošto ne bi smio propustiti. 

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 50 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13), Dancing Bearu (Gundulićeva 7) ili u Entrio sustavu. Na dan promocije za ulaznice će biti potrebno izdvojiti 65 kn.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

FB event: facebook.com/events/561748447725151/

Leave a Reply