Fried Brain, Sukob, No Trivia Peddlers i Aligrindtor u Attacku

Ovog petka, 24. siječnja, bili smo u Attacku na koncertu bendova Sukob, No Trivia Peddlers, Aligrindtor i Fried Brain.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola jedanaest pred nas izlazi prvi bend, No Trivia Peddlers. Ovo je relativno mladi bend s miješanim old school i new school članovima pulske hardcore punk scene, iza sebe za sada imaju samo jedan demo snimak i u Zagrebu sviraju drugi put, mjesto zločina ostalo je isto, klub Attack. Večeras su nam priuštili petnaestak minuta fine hardcore punk rokačine, sasvim kvalitetan početak večeri.

Nakon kraće pauze na red dolazi bend Sukob. U igri je novi zagrebački bend kojeg čine ujedinjene snage članova bendova AK-47, Indikator B i Nailed In. Koliko sam upoznat iza sebe još uvijek nemaju nikakvih izdanja i ovo im je treći nastup pred zagrebačkom publikom. Stara škola angažiranog hardcore punka, desetak minuta in your face pržione, to je to.

Ubrzo nakon Sukoba red je došao na još jedan zagrebački bend, a to je Aligrindtor. U zadnjih godinu dana objavili su još dva izdanja, tako da sada nakon tri godine postojanja iza sebe imaju osam izdanja. Večeras nam je balaclava “drum’n’bass“ duo odrokao petnaestak minuta mincecore grindcorea koji je odjeknuo baš dobro i izazvao prilično žestoku reakciju publike, pa se tražio i bis, bili su bučni, kratki i jasni.

I za kraj koncertnog dijela večeri ostao nam je još jedan bend iz Pule, a to je Fried Brain. Njih u Zagrebu gledamo češće nego neke zagrebačke bendove, čak su i na prepad “morali“ svirati  na dočeku nove godine u Reci:Klaonici. No, pošto je to ipak mlada ekipa u punoj snazi neće im naškoditi često sviranje u Zagrebu, dapače, može im samo pomoć, a dobar pokazatelj za tu teoriju je taj da im je iz koncerta u koncert sve veći broj fanova, pa se tako i ove večeri za vrijeme njihovog nastupa stvorila najveća štala, pogo, singalong i ostale punk vratolomije, baš su fino razbili ove večeri.

Priča se da im je ovo najvjerojatnije bio zadnji nastup u Zagrebu, pa ih pokušajte uhvatiti u nekom drugom gradu dok vam se još pruža prilika.

Joža

https://www.facebook.com/friedbrainband/

https://www.facebook.com/aligrindtor/

https://www.facebook.com/notriviapeddlers/

Leave a Reply