Gutter Knife, Imposter i U.B.T. u Reci:Klaonici

Ovaj četvrtak, 19. prosinca, bili smo u Reci:Klaonici gdje se u organizaciji Štreber Bookinga održao koncert bendova U.B.T., Imposter i Gutter Knife.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola jedanaest večer je otvorila domaća podrška, bend U.B.T.. Njih smo imali priliku zadnji puta gledati prije dva tjedna kada su nastupali u Attacku s bendom Physique, a večeras su nam u Klaonici, ni manje ni više, još jednom poderali uši svojim bučnim i sirovim hardcore punk zvukom, od njih smo dobili jedanaest pjesama u isto toliko minuta svirke, tako se to radi.

Nakon kraće pauze pred nas izlazi prvi od dva gostujuća benda, a to je Imposter. U igri je relativno mladi britanski bend koji postoji tek nešto više od dvije godine i za sada iza sebe imaju dvije snimke, demo i EP “Crown of Horns“. Ovaj peteročlani bend iz Brightona večeras nam se predstavio s petnaestak minuta dugim hardcore punk setom, prilično moćno, brzo i agresivno.

I za kraj nam je ostao bend Gutter Knife. Još jedan bend iz Brightona koji je, naravno, na zajedničkoj turneji s bendom Imposter, a i dijeli neke članove s njima. Ovaj bend postoji tri godine i za sada iza sebe imaju četiri izdanja, od kojih im je zadnji “Live and Direct from London“ objavljen prošli mjesec. Ovaj peteročlani bend kao i Imposter njeguje zvuk novog vala britanskog hardcore punka, a u slučaju Gutter Knifea u igri je malo prljaviji zvuk s oi! prizvukom.

Oni su nam priuštili oko pola sata dug set, odsvirali su i jedan bis, a za sam kraj im se pridružio i prijatelj na vokalu i oderali su obradu benda SSD i time završili koncertni dio večeri, a druženje u Reci:Klaonici se uobičajeno nastavilo do ranojutarnjih sati.

Joža

https://gutterknifeuk.bandcamp.com/

https://imposterbrighton.bandcamp.com/releases

https://ubtnoise.bandcamp.com/

Leave a Reply