Fakofbolan, Urar, Ljepilo i Besni pacov u Močvari

Ovog petka, 20. prosinca, bili smo u Močvari na koncertu bendova Fakofbolan, Urar, Ljepilo i Besni pacov.

Video zapis s koncerta.

Malo poslije devet sati pozornicu zauzima bend Besni pacov. U igri je relativno mladi zagrebački bend koji piči punk muziku s tu i tamo pokojim ska uletom. Oni su svojim polusatnim nastupom pomalo počeli privlačiti publiku u prve redove i uz njihov zvuk su započele prve punk vratolomije.

Nakon Besnog pacova red je došao na bend Ljepilo. Ovaj pulsko/zagrebački bend isto postoji relativno malo, al je u igri ekipa koja ima već poduži staž na punk i metal sceni. Oni su nam večeras priuštili oko pola sata nabrijanog hardcore punk zvuka i štafetu prepustili bendu Urar.

Urar je tročlani pulski bend koji je nastao prije tri godine i do sada su izdali jedan album “40+“, a večeras smo mogli čuti i pjesme s novog albuma koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana. Od ovog glazbenog eksperimenta koji u sebi sadrži elemenata noisea, novog vala, jazza, ethna, duba i punka večeras smo dobili prilično kvalitetnu polusatnu svirku.

I za sam kraj koncertnog dijela večeri ostao nam je bend Fakofbolan. Nema se tu što puno pisati, jer mislim da svako tko imalo prati domaću punk scenu zna o njima manje-više sve. Oko ponoći ova pulska punk mašinerija izlazi na pozornicu i kao što se i moglo očekivati uz njihovu svirku kreće totalna ludnica, pogo, stagediving, crowdsurfing i singalong ne prestaju manje-više čitav nastup.

Odsvirali su preko dvadeset pjesama i naravno bili su pozvani na nekoliko biseva, sveukupno su, čini mi se, svirali preko sat i pol. Bila je ovo još jedna skroz solidna punk štala s potpisom benda Fakofbolan.

Joža

https://www.facebook.com/Besni-Pacov-453239651693462/

https://www.facebook.com/BandLjepilo/

https://www.facebook.com/urartrio/

https://www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/

Leave a Reply