Guitar Wolf još jednom okupirali Vintage Industrial Bar

Ove nedjelje, 24. studenog, bili smo u Vintage Industrial Baru na koncertu benda Guitar Wolf.

Video zapis s koncerta.

 

Guitar Wolf je trio iz Japana koji postoji trideset i dvije godine, iza sebe imaju dvadesetak dugosvirajućih albuma i još barem toliko raznoraznih izdanja. Prošlo je šest godina od njihovog zadnjeg ukazanja u Zagrebu, mjesto zločina ostalo je isto, Vintage Industrial Bar, i ovaj treći posjet dogodio se povodom europske turneje na kojoj predstavljaju svoj posljednji album “Love&Jett“.

Oko deset sati Guitar Wolf zauzima poziciju, bas i gitara drže se poput katana, širi se mikrofonija, bruji u ušima, eksaju se pive i kreće akcija. Redaju stvari iz svojeg prilično opširnog repertoara, a osim njihovih stvari poput “Invader Ace“ dobivamo i poneku obradu tipa “RumbleLinka Wraya, poznati instrumental ovoga puta upotpunjen povicima rock’n’roll tijekom čitave stvari. Bend se baš trudi podići atmosferu, ali im to baš i ne ide za rukom sve do trenutka kada njihov basist odlučuje odložiti instrument i baciti se u publiku ne bi li napravio kaos i pokrenuo nas malo, a kasnije je istu stvar ponovio i pjevač.  

Bend je nastavio junački razvaljivati svoje instrumente svidjelo se to nama ili ne (meni osobno itekako da), ali istini za volju mislim da su u jednom trenutku malo zapilali s gostujućim gitaristom kojeg su nasumično izvukli iz publike, na prvu je taj potez izazvao oduševljenje svih prisutnih, na kraju se malo previše odužio taj svojevrsni performans između njega i pjevača, ali im se to nikako ne može uzet kao veliku zamjerku pošto su stvarno napravili šou program koji realno ove večeri baš i nismo zaslužili pošto je publika većinu koncerta bila prilično uljuljana.

Službeni dio nastupa završili su pjesmom “Love&Jett“, ne bi li se ubrzo nakon poziva publike na bis vratili i odsvirali još dvije pjesme i završili koncert pjesmom “I Saw Her Standing There“ obradom benda The Beatles i kada smo mislili da je to kraj, Seiji, glavni vokal i gitarist benda Guitar Wolf, se vratio i odsvirao nam solo još jednu stvar i time završio njihov sat i petnaest minuta dug nastup. Ne znam što drugi misle o ovom bendu, ali za mene su oni čista esencija rock’n’rolla, boljenje kurca i sirova raštimana garage punk buka na najjače, baš onako kako volim, nadam se da ćemo ih imati priliku vidjeti već na idućoj europskoj turneji, a ne ponovo tek za šest ili ne znam ni ja koliko godina, sajonara i long live jet rock’n’roll.

Joža

https://www.facebook.com/Guitar-Wolf-%E3%82%AE%E3%82%BF%E3%83%BC%E3%82%A6%E3%83%AB%E3%83%95-1779237792163019/

Leave a Reply