Dopethrone i Negative Slug u Močvari

Ovog ponedjeljka, 4. studenog, bili smo u Močvari gdje se u organizaciji Raw Syndicate Bookinga održao koncert bendova Negative Slug i Dopethrone.

Video zapis s koncerta.

 

Oko deset sati pozornicu zauzima domaća podrška, bend Negative Slug. U igri je prilično produktivan zagrebački bend koji je u četiri godine postojanja izbacio već dvanaest izdanja i večeras su baš dobro sjeli kao odabir za svirku s bendom Dopethrone. Njihov skoro sat vremena dug sludgecore set bio je baš fina uvertira za nastup benda Dopethrone.

Dopethrone dolaze iz Montreala i u jedanaest godina postojanja izbacili su sedam izdanja. Od njihovog posljednjeg dolaska u Zagreb, koji se dogodio prije tri godine, novost je ta da im se pridružila i nova članica koja je preuzela ulogu glavnog vokala. Ovoga puta došli su u sklopu drugog dijela devetnaeste europske turneje.

Ove večeri su nam priuštili nešto više od sat vremena sporo kotrljajućeg sludge, blues, stoner i doom zla. Kroz dvanaest stvari koje su odsvirali još jednom su potvrdili da su prilično moćna i prljava mašina koja svojim zvukom melje sve pred sobom. Za sam kraj koncerta ostavili su nam pjesme “Scum Fuck Blues“ i “Killdozer“…. Smoke, Drink, Die još uvijek odzvanja u mojim ušima, a već danas nastavljamo u sličnom ritmu uz nastup bendova Conan, Sixes i Un, mjesto zločina isto, vidimo se.

Joža

https://www.facebook.com/dopethrone.mthell/

https://www.facebook.com/negativeslug/

Leave a Reply